Gató i gelat d’ametlla

10603205_486883971414217_8324962127819958606_nAquesta recepta la vaig trobar al blog Cocinando con Catman cercant la recepta mallorquina més autèntica d’aquest postre deliciós.

 

Ingredients per al gató: Nou ous, 250 gr de sucre, 250 gr. d’ametlles, la pell ratllada d’una llimona, una culleradeta de canyella.

Com ho feim: Mesclam l’ametlla, que haurem mòlt fins a fer-la farina, amb la llimona i ho reservam. Pujam els blancs d’ou amb unes gotes de llimona perquè no baixin. Després batem els vermells d’ou i anam afegint la sucre poc a poc sense deixar de batre. Mesclam la crema resultant amb els blancs reservats, amb moviments suaus i sense deixar que baixi. Una volta està ben mesclat, ho posam en un motllo i ho posam al forn que tindrem escalfat prèviament. Ho deixam coure 45 minuts a 170º i esperam a desmotllar-lo quan sigui fred. Li podem posar floreti per damunt.

 

DSC00313

 

 

Ingredients per al gelat d’ametlla: 200 gr de sucre, un tros de pell de llimona, 200 gr d’ametlla crua sense pell, 200 gr de llet o nata, 100 gr de llet en pols, un quilo de glaçons de gel.

Com ho feim: Capolam el sucre amb la pell de llimona, afegim les ametlles i seguim capolant. Capolam també els glaçons.  Després afegim els altres ingredients i ho mesclam bé. Ho posam al congelador durant tres o quatre hores, ho remenam perquè no es formi gel, ho tornam a posar al congelador i repetim una vegada més aquest operació. Acompanyam el gató amb una bola de gelat i espolsam amb una mica de canyella.

Que ho disfruteu!!

Gató i gelat d’ametlla

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s