Olives

DSC01067A ca nostra sempre ens han agradat molt les olives fetes a casa, per aquest motiu he pensat que us podria agradar saber com les feim noltros. Us recoman que, si teniu ocasió, proveu de fer-ne alguna vegada i ja em sabreu dir si són bones o no.

Ingredients: Olives de bona qualitat, aigua, sal, unes branquetes de fonoll, unes branquetes de fonoll marí, alls, llor i, si us agraden picantetes, podeu afegir-hi bitxo. Opcionalment hi podeu posar fulles de taronger, de llimoner, etc.

Com ho feim: primer de tot posam les olives en un cossiol tapades d’aigua, que canviarem cada dos dies, durant uns quinze dies o més si fa falta. Podeu anar provant les olives fins que perdin l’amargor. Hi ha gent que hi posa sosa càustica perquè amollin més deveres, però a noltros no ens acaba d’agradar així.

DSC00867

Quan hagi pasat aquest temps, i si ja veis que estan molletes, les ben escorreu i llençau les que estiguin picades o tenguin qualque defecte. Si no les triau, les defectuoses poden fer malbé les sanes quan les tingueu guardades.

DSC00861

Les posam dins un pot de vidre que tanqui hermètic i les tapam d’aigua, hi posam sal (100 gr per quilo d’olives), el fonoll, el fonoll marí, tres o quatre alls, dues o tres fulles de llor i el bitxo si en voleu.

DSC00928

Ho conservam al voltant  de mig any i ja les podem començar a menjar, de totes maneres com més estona estiguin en adob més bones seran. Si voleu que es facin més prest, podeu picar-les i en dos mesos ja estaran a punt.

DSC01070

Aquestes que veis aquí tenen quatre anys.

Bon profit!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s