Pa a les quatre farines

DSC01052Aquests pans els faig cada setmana, són d’aquells que t’aguanten tot el matí sense passar gana….

Per fer aquests pans, empr quatre farines, totes ecològiques: farina integral de sègol, integral de blat, d’espelta blanca i de blat blanca. Les farines de blat són de La Marcona, una explotació agrària familiar de Ferreries, són d’una gran qualitat i són menorquines. Us les recoman.

DSC00995

Aquesta recepta està feta amb thermomix, si la feis a mà pensau que la masa és densa i que costa més de tovar, sobretot a l’hivern. En aquest cas, primer heu de fondre el llevat dins l’aigua tèbia, afegir-hi la farina amb la sal i ben pastar-ho fins que els ingredients estiguin integrats i sigui una masa compacta i elástica.

Ingredients: 300 ml d’aigua, un pessic de sal, 150 gr de cada farina i 30 gr de llevat de forner.

DSC00991

Com ho feim: Escalfam l’aigua i la sal, 2 min. 37º vel. 2. Afegim les farines i el llevat, 16 seg. vel. 6,  i després 3 min. espiga.

DSC00999

Ho deixau tovar, i tornau a pastar un minutet vel. espiga i feis la forma de les barretes.

DSC01001

Quan hagin crescut i amb el forn ben calent a 200º, les coveu uns 20-30 minuts, sempre tenint en compte el tamany de les barretes, com més grans més estona de coure.

DSC01016

Provau-les!!

DSC01052

Que us sigui de gust!!

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Pa a les quatre farines

  1. Hola bon dia,
    M’agradaria provar de fer aquest pa. On puc trobar aquesta marca de farina?
    He vist que es ven als mercats artesanals, però, i a botigues)
    Gràcies

    M'agrada

    • Bon dia Ana,
      En aquests moments, La Marcona no ven la seva farina a les botigues perquè la necessita per a fer la seva producció pròpia de pa.
      Però les farines ecològiques les compr a sa botiga ecològica que hi ha al cap de cantó del carrer Vives Llull (prop del Col·legi Verge de Gràcia) També en podràs trobar a Auxam (Polígon) i a Binipreu en format més comercial.
      Si puc sempre les compr a la botiga ecològica. Esper que t’agradin aquests pans.
      Moltes gràcies per visitar el meu blog.
      Salut!

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s