Ciurons amb col

DSC01076Un bon plat de llegum és el més reconfortant a l’hivern. Compartesc amb vosaltres un aguiat de ciurons amb col, sense cap tipus de carn afegida.

Els ciurons són dels llegums més coneguts i més bons que podeu menjar, ja que són rics en lecitina, que ens ajuda a controlar el colesterol, entre d’altres propietats.

Aquests que he emprat els vaig comprar naturals i ecològics a l’herbolari Artemisa d’Es Castell, que és propietat de la meva amiga Maite.

Ingredients: 250 gr de ciurons, una col, dues o tres bastanagues, una ceba, una cabeça d’alls, alga wakame, una mica de salsa de tomàtic, oli i sal.

DSC00983

Com ho feim: Primer de tot, es renten els ciurons davall l’aixeta d’aigua, per si hi queden restes de pelletes o petites impureses. Els posam dins un ribell amb prou aigua, que tapi més de dos dits els ciurons, perquè aquests ciurons agafen molt de líquid per a hidratar-se. Els deixam tot el vespre en remull.

DSC00986

Posam una olla amb aigua neta: quan bulli hi tiram els ciurons i l’alga wakame, que haureu remullat una estoneta abans. Aquest alga ens ajuradà a què els ciurons siguin més digeribles. Anau retirant l’escuma que facin, perqué duu moltes impureses. Necessitareu ben bé una hora o més perquè estiguin ben cuits.

DSC00987

En una altra olla començarem a sofregir la ceba amb una mica d’oli, quan sigui daurada hi posam la salsa de tomàtic.

DSC01039

Afegim els alls, les bastanagues tallades petites i li donam unes voltes.

DSC01041

Hi posarem aigua, i quan bulli afegirem els ciurons i ho salam al gust. Deixarem coure devers una hora més. Anau provant els ciurons fins que vegeu que estan tous. Posam la col tallada.

DSC01059

Ho deixam coure fins que la col estigui ben feta. Ja veureu que gustosos queden!

DSC01076

Bon profit!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s