Guixons amb espinacs

DSC01417Un plat lleuger, molt nutritiu i molt adequat per escalfar-nos en èpoques de fred.

Sempre m’han agradat molt els guixons, sobretot, bullits sense res més que un parell d’alls i amb una mica d’oli per damunt , és un dels plats més senzills de la cuina menorquina.

Com tots els llegums, són rics en vitamines i fibra, ideal per a dietes baixes en greixos, l’únic inconvenient que hi veig és la flatulencia que ens podem provocar, però això es pot evitar afegint a la cocció un polsim de comí, o també alga kombu, que ajuda a digerir millor els llegums, així com a reduir el temps de cocció.

 

Aquest guixons tan preciosos els he comprat al Rincón del picoteo, una botigueta de davall sa Plaça de Maó, que es propietat dels meus amics Cristina i Jorge.

DSC01402

Ingredients per a quatre persones: 300-350 gr de guixons, un manat gros d’espinacs frescos, una ceba, quatre alls, oli i sal

DSC01399

Com ho feim: En primer lloc, deixarem unes hores els guixons en remull, no fa falta que estiguin tot el vespre com els ciurons, per exemple.

Tallarem la ceba no molt petita i els alls els podem deixar sencers o tallar-los, va al gust de cadascú. Aquesta vegada els he tallat petits. Ho sofregirem dins una olla amb un raig d’oli d’oliva.

DSC01405

Quan tinguem la ceba i l’all cuitets, afegim els guixons i prou aigua per a que quedin ben coberts,així com un bon pessic de sal. Els courem devers una hora, els provarem i, si encara no estan tous, els courem una estona més.

DSC01412

Veis? Aquests ja estan cuitets. No us preocupeu si l’aigua torna una mica fosca, és normal.

Afegirem els espinacs, que haurem fet ben net abans, i ho deixarem coure uns deu minuts: Pensau que els espinacs couen en un instant.

DSC01423

I ja ho tenim fet! A jo m’agrada fer els plats de llegum d’un dia per l’altre, pens que segons quins menjars reposats fan que els sabors s’integrin millor.  Va a gustos!

Si voleu li podeu afegir una picadeta per donar-li més alegria. Fregiu un o dos grells d’all, uns daus de pa, ho picau bé dins un morter, hi afegiu una culleradeta de pebre dolç i un pessic de sal. Ho tirau a l’olla just abans de servir. Remenau i ja està.

Si voleu veure el vídeo d’aquesta recepta, ho podeu fer mitjançant el perfil de facebook de Simfonia al meu rebost

DSC01417  Molt bon profit!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s