Bunyols de patata – Buñuelos de patata

bunyols de patataAquesta recepta me la va donar la meva sogra fa molts d’anys, i tot i que n’he provat d’altres, per jo aquesta és la més bona.

Esta receta me la dió mi suegra hace muchos años, y aunque he probado otras, para mí, esta es la más buena.

Els bunyols són una de les nostres debilitats, i més si els hi poses un bon raig de mel de Menorca, d’aquella que te pica es coll quan passa i te fa tosir…

Els bunyols també es fan amb monyaco, però particularment, preferesc fets de patata.

Los buñuelos son una de nuestras debilidades, y más si les ponemos una buena cantidad de  miel de Menorca, de aquella que te pica el cuello cuando pasa y te hace toser…

Los buñuelos también se elaboran con boniato, pero particulamente, prefiero hacerlos de patata.

Ingredients: Mig quilo de farina, 150 gr de patata bullida, 150 gr seu, 150 gr. de sucre, 3 ous i 30 gr de llevat de forner. Oli per fregir-los, important que l’oli sigui net, sense que s’hagi emprat mai perquè els bunyols agafarien el gust.

Ingredientes: Medio kilo de harina, 150 gr de patata hervida, 150 gr de manteca de cerdo, 150 gr. de azúcar, 3 huevos, y 30 gr de levadura fresca. Aceite para freír, importante que el aceite esté limpio, sin que se haya usado nunca, porque los buñuelos cogerían el sabor.

DSC01441

Com ho feim: En primer lloc, hem de bullir la patata. Quan estigui bullida l’anirem aixefant amb el sucre procurant que no hi quedin grumons, i ho reservam.

Como lo haremos: En primer lugar, debemos hervir la patata. Cuando esté hervida la aplastaremos con el azúcar procurando que no queden grumos, y reservamos.

DSC01452

En un ribell posam la farina i fent un clotet enmig, hi disposam el llevat amb una mica d’aigua de bullir la patata.

En un bol ponemos la harina, y haciendo un volcán en medio, ponemos la levadura con un poco de agua de hervir la patata.DSC01456

Ho remenam una miqueta i afegim tots els altres ingredients.

Removemos un poco y añadimos los otros ingredientes.

DSC01458Que anirem pastant i pastant fins que estiguin ben integrats i es converteixin en una pasta enganxosa.

Vamos a ir amasando hasta que esten bien integrados y se convierta en una masa pegadiza.

DSC01461

Quan pugueu endesfer-vos de la massa, ho deixau reposar fins que dobli el seu volum.

Cuando podáis deshaceros de la masa, lo dejais reposar hasta que doble su volumen.DSC01520

Posau una paella amb oli al foc i, quan sigui calent, començaren a fer la forma de bunyol i coure-los.

Ponemos la sartén con el aceite a calentar y empezaremos a hacer la forma y cocer los buñuelos.

DSC01523

Anau vius perquè, com que la pasta duu ou, l’oli farà bimbolles i, a vegades arriba un punt que ni tan sols veus els bunyols.

Id con cuidado, porque la masa lleva huevo, el aceite hará burbujas y a veces llega un punto que ni siquiera se ven los buñuelos.

DSC01528

Mirau com queden per dintre, ben esponjosos.

Mirad como quedan por dentro, bien esponjosos.

DSC01540.retallada

I per acabar, un bon raig de mel.

Para acabar, una buena cantidad de miel.

bunyols de patata

Bon profit!! // ¡¡Buen provecho!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

5 thoughts on “Bunyols de patata – Buñuelos de patata

    • Hola Martina,
      Sí, tenc una molt facileta: trossejes sa patata 5 seg. vel. 3/2. Hi poses 150 gr d’aigua a 100º vel 1 amb la papallona o amb gir a l’esquerra.
      Treus l’aigua que sobra, hi afegeixes el sucre i programes 30 seg a vel 5.
      Després hi afegeixes la resta d’ingredients. 16 seg. vel 5. i 1 minut vel espiga.
      Deixes tovar i fregeixes com és habitual.
      Esper que te vagi bé.
      Moltes gràcies per segui el meu blog.

      M'agrada

  1. Retroenllaç: Panellets | Simfonia al meu rebost

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s