Bunyols de patata

bunyols de patataAquesta recepta me la va donar la meva sogra fa molts d’anys, i tot i que n’he provat d’altres, per jo aquesta és la més bona

 

Els bunyols són una de les nostres debilitats, i més si els hi poses un bon raig de mel de Menorca, d’aquella que te pica es coll quan passa i te fa tosir…

Els bunyols també es fan amb monyaco, però particularment, preferesc fets de patata.

 

Ingredients: Mig quilo de farina, 150 gr de patata bullida, 150 gr seu, 150 gr. de sucre, 3 ous i 30 gr de llevat de Forner. Oli per fregir-los, important que l’oli sigui net, sense que s’hagi emprat mai perquè els bunyols agafarien el gust.

 

DSC01441

 

Com ho feim: En primer lloc, hem de bullir la patata. Quan estigui bullida l’anirem aixefant amb el sucre procurant que no hi quedin grumons, i ho reservam.

DSC01452

En un ribell posam la farina i fent un clotet enmig, hi disposam el llevat amb una mica d’aigua de bullir la patata. DSC01456

Ho remenam una miqueta i afegim tots els altres ingredients

DSC01458Que anirem pastant i pastant fins que estiguin ben integrats i es converteixin en una pasta enganxosa

DSC01461

Quan pugueu endesfer-vos de la masa, ho deixau reposar fins que dobli el seu volum

DSC01520

Posau una paella amb oli al foc i, quan sigui calent, començaren a fer la forma de bunyol i coure-los

DSC01523

Anau vius perquè, com que la pasta duu ou, l’oli farà bimbolles i, a vegades arriba un punt que ni tan sols veus els bunyols.

DSC01528

Mirau com queden per dintre, ben esponjosos

DSC01540.retallada

I per acabar, un bon raig de mel

bunyols de patata

 

Bon profit!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

5 thoughts on “Bunyols de patata

    • Hola Martina,
      Sí, tenc una molt facileta: trossejes sa patata 5 seg. vel. 3/2. Hi poses 150 gr d’aigua a 100º vel 1 amb la papallona o amb gir a l’esquerra.
      Treus l’aigua que sobra, hi afegeixes el sucre i programes 30 seg a vel 5.
      Després hi afegeixes la resta d’ingredients. 16 seg. vel 5. i 1 minut vel espiga.
      Deixes tovar i fregeixes com és habitual.
      Esper que te vagi bé.
      Moltes gràcies per segui el meu blog.

      M'agrada

  1. Retroenllaç: Panellets | Simfonia al meu rebost

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s