Salmó al papillot

DSC01141

Un plat realment deliciós és el salmó fresc al papillot, excelent en textura, sabor i aroma..

El papillot és una técnica culinària d’origen francés. El que es pretén amb aquesta manera de cuinar és que els aliments es cuinin en el seu propi suc i amb el vapor que desprenen, així es conserva millor l’aroma, el sabor i els nutrients.

Ingredients per a quatres persones: Quatre talls gruixats de salmó fresc, un porro, un parell de carabassons, un parell de pastanagues, oli, sal i una mescla d’herbes tirant a orientals (orenga, curry, coriandre, etc)

DSC01110

És important que el salmó sigui fresc, tot i que en podeu trobar de congelat, vigilau que sigui de bona qualitat, sinó el plat no queda igual en textura i sabor.

Com ho feim: Tallau les verdures en bastonets primets

DSC01115

Preparau unes fulles de paper d’alumini o de forn, el suficientment grosses per a poder embolicar el peix amb les verdures.

Hi disposareu damunt cadascuna d’elles un quart del total  de les verdures

DSC01119

Les salpebram una mica i posam un raig petit d’oli, ja que el salmó amolla prou greix per a què quedin ben banyades. Després posam damunt de les verdures un troç de salmó i ho trempam al gust.

DSC01121

Mentre anau preparant el peix, començau a calentar el forn a 180-200 º. En tenir totes les porción repartides, tancau els paquetets, que quedin ben segellats, no ha de sortir el vapor de dins

DSC01125

Disposau els paquets damunt una placa de forn

DSC01127

Ho posau al forn entre 20-25 minuts, dependirà de la gruixa del peix i la quantitat de verdura. Estaran cuits quan els paquets estiguin ben inflats.

Mirau com queda

DSC01136

Heu de vigilar quan obriu els paquets, perquè surt molt de vapor i us podeu cremar. Us ho podeu menjar dins el mateix paper o posar-ho dins un plat.

Així queda aquest peix. Es ver que fa dentera?

 

DSC01141

Si gustau…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari