Cuscús amb verdures

DSC01594Heu de provar aquest plat… un cuscús integral i verdures saltejades amb salsa de soja, que tant pot servir per acompanyar el dinar o per sopar,  plat lleuger, sa i saborós…  

Per fer aquest plat, he emprat també una verdura oriental anomenada pak choi, que es cultiva a la Xina des de fa més de 1.500 anys, varietat de la col i semblant en apariència a la bleda, però de fulles més ferms i saboroses. Conté una gran quantitat de vitamina A, C, calç, ferro i àcid fòlic, baix en calories, perfecte per a persones que volen mantenir el pes.

Ingredients per el saltejat de verdures: una ceba, dos o tres alls, un pebrot vermell, un pebre verd, un pakchoi, uns espàrrecs, una mica d’oli, mitja escudelleta de soja, sal. DSC01581 Com ho feim: Tallam les verdures no molt petites, posam una paella amb una mica d’oli al foc i en estar calenta anirem afegint les verdures d’una en una, a mesura que es vagin daurant. A jo m’agrada posar primer l’all, després la ceba, a continuació els pebres, els espàrrecs, el bròquil i acabam amb el pak choi. DSC01584Ho courem a foc mig-fort i anirem remenant perquè no es cremi. Ho salam al gust i acabarem afegint la salsa de soja.

Mentrestant, posarem una olleta amb 100 ml d’oli a escalfar, quan bulli hi afegirem 250 gr de cuscús integral, remenam per a daurar-lo. DSC01586 Quan estigui doradet, hi posarem un got d’aigua, apagam el foc i ho tapam. DSC01588 Esperam deu minutets fins que s’hagi begut tots els sucs. DSC01590 En aquests moments ja tindrem les verdures cuites DSC01592 I serà el moment d’emplatar. DSC01594 Bon profit!!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s