Copa de poma i merenga

DSC00942mod. color amb nomSi voleu un postre molt lleuger i equilibrat, ràpid de fer tant si teniu convidats com no, tant si es festa com un dia feiner, deliciós, suau en boca… heu de provar la copa de poma amb merenga

Per fer aquesta copa he emprat pomes grogues o Golden, però també us pot genial amb poma dolça menorquina.

Ingredients per quatre persones: Quatre pomes, una branca de canyella, una mica de canyella en pols i el suc de mitja llimona. Per fer la merenga, emprarem un o dos blancs d’ou, un pessic de sal i sucre al gust.

DSC01677

Com ho feim: En primer lloc, pelam les pomes i les tallam en daus, les posam a coure en una olleta amb el suc de la llimona i les canyelles, fins que estigui ben cuiteta i fosca. Per comprobar el punt de cocció podeu provar d’aixafar els trossos amb una forquilla, si es fonen, ja està a punt.

DSC01683 amb nom

Distribuïm la compota en quatre copes.

DSC01738

Pujam els blancs amb el pessic de sal i a mig muntar afegim el sucre que desitjem.

DSC01733

Hem d’esperar que ben refredi la compota, abans de distribuir la merenga, perquè sino es desferà.  Mentre posam el grill del forn a la seva máxima potencia, repartim la merenga damunt la poma cuita. DSC01739

Ho podeu fer amb una mànega pastissera o bé amb una cullera procurant que quedi decoratiu, per exemple fent ones amb la punta de la cullera.

DSC00946

Ho posam al forn per daurar la merenga, sempre vigilant, perquè es crema molt fàcilment. I ho servim…

DSC00942mod. color amb nom

Ja em direu què trobau. Bon appetit!!

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s