Pastissets

EDSC09959l pastisset, un dolç típic de Menorca, que faig per les festes de poble, per Nadal, per celebrar aniversaris…, sempre hi ha un moment per menjar uns pastissets…

Qualsevol moment és bó per fer un platet de pastissets, a ca nostra agraden molt i els solec fer petitonets, en realitat són pastissets de mosset.

Ingredients: mig quilo de farina, 250 gr de seu, 250 gr de sucre, 3 vermells d’ou, una mica de moscatell i una mica de suc de taronja. Floreti per decorar. Hi ha receptes on els hi posen només la taronja, o només el moscatell, també hi podeu posar llimona ratllada; inclòs sé de receptes on els hi afegeixen un rajolí de conyac. Tot és provar la versió que més us agradi. DSC01686 Aquesta vegada he fet la recepta a mà perquè volia de véssiu que és fácil de pastar, però també ho podeu fer amb Thermomix, només heu de tenir en compte que primer s’ha de posar els ous amb el sucre, remenar-ho una mica i finalment afegir la farina, el seu i els altres líquids, 3 min. vel espiga. Pensau que dins la thermomix tot queda més tou, així que no us convé posar tots els líquids i anar provant la textura.

Com ho feim: Posam la farina dins un ribell, feim un clotet i posam el seu, començam a mesclar amb una mà per anar encalentint el seu i que es pugui integrar bé amb la farina DSC01688Després afegim la resta d’ingredients, però recoman anar posant els líquids a poc a poc, per a què sa pasta no ens quedi massa fluixa, sempre hi som a temps a afegir-los DSC01692Anam amasant fins obtenir una masa homogénea i una mica dura. Provam la consistencia fent una bolla DSC01695 Jo tenc diferents motllos i vaig fent segons les ocasions DSC01698 Aquestes festes vaig tenir un caixer que havia perdut el cap!!  És broma, jajaja!! 21. Caixer perdut cap Però realment, el que m’agrada és fer uns minipastissets com aquests DSC09679 Així idò, heu d’anar fent bolletes de pasta o aplanar un bon troç de masa i anar retallant amb el motlle que vulgueu 19. Pastissets Amb el forn calent a 180º els courem entre 10-15 minuts, tot dependirà de la gruixa i el tamany dels pastissets. No convé que estiguin massa torrats

DSC09959 I aquí els tenim!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s