Torró cremat

 

DSC02441Diu Pere Ballester al seu llibre De re cibaria, que és el torró més usual de Menorca i que es solia fer a les cases particulars. Estem parlant de l’any 1923 que va ser quan es publicà per primera vegada aquest llibre de cuina…

Segons aquest llibre, el guirlache o conegut antigament com a crocan, és l’únic que és veritablement casolà, ja que el feien els cuiners i les senyores aficionades.

Fer aquest torró és ben senzill, només heu d’anar en compte a l’hora de fer el caramel, ja que es pot cremar fàcilment.

Ingredients que he emprat: 400 gr de sucre, aigua i devers 100-120 gr d’ametlles torrades

Com ho he fet: Torram les ametlles al forn fins que tenguin un color daurat i les reservam. Després posam el sucre dins una olleta i una llàgrima d’aigua, molt poqueta, i ho posam al foc, xum-xum fins que el sucre es fongui i comenci a agafar color, anirem remenant continuament perquè no s’aferri al fons de l’olla

DSC02428

Quan tinguem el caramel en el punt, ho decantam del foc i afegim les ametlles

DSC02430

Ho posam dins un motlle, on haurem posat una mica de seu, i esperarem que refredi

DSC02432També ho podeu anar refredant damunt el marbre de la cuina, si la pedra ho resisteix, ja que el caramel crema moltíssim

DSC02433És impossible fer-ne trossos polits, així m’ha quedat…

DSC02441

Bon profit!!

 

Font: De re cibaria, Pere Ballester

Anuncis

2 thoughts on “Torró cremat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s