Canelons d’espinacs i peix

DSC02368

Els canelons, un dels plats més populars a les festes nadalenques, el farciment va al vostre gust…

Aquest any m’ha fet ganes fer canelons farcits d’espinacs, peix i gambes, ja feia uns quants d’anys que no els cuinava i amb l’oloreta que feia el farciment al coure, me n’hagués menjat un perol sencer…

L’ideal seria emprar espinacs i peix fresc, però si els comprau congelats i de bona qualitat, obtindreu un resultat totalment satisfactori

Ingredients per al farciment: Un quilo de lluç, un quilo d’espinacs, 500 gr de cues de gamba, una ceba, un pebre verd, una mica de salsa de tomàtic, oli, pebre blanc i sal

Amb aquestes quantitats he tingut farciment per a tres paquets de canalons, teniu-ho en compte si només voleu farcir-ne un paquet

DSC02293

Com ho feim: Tallarem en daus molt petits el lluç, les cues de gamba per la meitat, també tallam la ceba i el pebre molt petit per a fer el sofregit.

Posam un poc d’oli dins una paella prou grossa i sofregirem les gambes, reservam , després el peix, i el reservam.

Afegirem una mica més d’oli i sofregirem la ceba i el pebre, quan estigui cuitet i afegim unes cullerades de salsa de tomàtic, ben remenam. En aquest punt, incorporarem el peix i les gambes, mesclam.

DSC02297

Quan el peix hagi agafat temperatura i anirem posant els espinacs. Com que amolleran aigua, haurem d’anar remenant i vigilant que s’evapori el suc, sense que quedi totalment sec. Salpebram al gust.

DSC02328

Mentre haurem deixat les plaques dels canelons en remull, jo solec emprar de la marca Fadaic, perquè són ràpids i fàcils d’hidratar. Quan les plaques estiguin molletes les estendrem damunt un pedaç de cuina, perquè amollim el sobrant d’aigua.

DSC02333

Farem una bona beixamel, n’afegirem unes cullerades al farciment perquè lligui un poquet més. També en posarem baix del perol, així evitarem que els canelons s’aferrin quan els coguem al forn.

Quan tinguem el farcit a punt, repartirem una cullerada damunt cada placa

DSC02341

Enrevoltarem el canaló i el disposarem dins el perol

DSC02343

Després repartirem la beixamel per damunt, tapant bé tots els racons

DSC02347Repartim uns petits muntets de margarina per damunt, i també una mica de formatge ratllat. Ho enfornam un quartet d’hora a 180 – 200 º, no fa falta més perquè tot és cuit. I ho acabam amb uns minuts de grill, fins que el formatge agafi color.

DSC02360

El tall no ha quedat massá be però us assegur que de gust és fantàstic

DSC02368

Bon profit!!!

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s