Pa de Cadis

DSC02501

El pa de Cadis, Pan de Cádiz, és també un dels dolços que solem menjar a casa per Nadal. Ja fa anys que el faig i, possiblement no sigui ben bé la recepta original, però és la més senzilla i prou gustosa, com per poder fer-ho a casa ràpidament.

La base és de massapà i s’hi posa fruita confitada per donar-hi color i sabor. Aquesta recepta l’he feta amb thermomix, però es pot fer perfectament de manera tradicional.

Les ametlles i la fruita confitada les he comprat a Fruits secs Sa Plaça, la botigueta de la meva amiga Margarita.

Ingredients que emprarem: 250 gr d’ametlles crues, 250 gr de sucre, fruita confitada al gust i un ou

DSC02469

Com ho feim: Separam el vermell d’ou del blanc, ho reservam tot. Capolam el sucre 15 seg vel 5-7-10 i el reservam. A continuació capolam les ametlles ben fines, 20 seg vel 5-7-10. Sense treure les ametlles, afegim el sucre i el blanc d’ou.

Si ho feim de manera tradicional, comprau floreti, picau les ametlles amb la picadora que tingueu o comprau l’ametlla ja picada. Amasau bé amb les mans, o amb una amassadora per fer el massapà i els altres procediments són iguals.

DSC02471Amasam 1.30 min vel espiga

DSC02473Feim tres parts, una més petita per farcir, una mitjana per la base i una més gran que pugui tapar-ho tot

DSC02475 La més petita, la mesclam amb el vermell d’ou

DSC02478Les altres dues les allisam, al més regular possible. Damunt la base hi posam la fruita confitada, la podeu retallar a la mida que us agradi més, a jo m’agrada que surtin el trossos grossos. (Però si voleu, podeu tallar la fruita molt petita i mesclar-la amb la massa que duu el vermell d’ou)

DSC02479

Damunt la fruita posarem la massa mesclada amb el vermell d’ou

DSC02482I ho taparem amb la massa sobrant, procurant que les les juntes quedin ben segellades presionant una mica amb els dits

DSC02485

Feim un almívar amb 90 gr d’aigua i 50 gr de sucre, 10 min 100º vel 2

Pintam el pa i el covem 10 min a 180º al forn que ja tenim encalentit. En acabar el gratinam 7 min vigilant que no es cremi massa

DSC02494

Deixam que refredi i ja el podrem tallar i tastar

DSC02502

Boníssim!!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s