Coca de bleda

IMG_20141230_220907Una coca que podeu menjar, per la seva lleugeresa, en qualsevol moment del dia tant com aperitiu, d’acompanyament d’altre plat, per sopar …

 

Ingredients que emprarem per fer la massa: 400 gr de farina, 170 cl d’aigua, 80 cl d’oli d’oliva, 20 gr de llevat de forner i un pessic de sal.

Com ho feim: Si ho feim amb thermomix, posarem els líquids amb la sal 1 min 37º vel 1, afegirem la farina i el llevat, 16 seg vel 6 i després 1 min vel espiga.

En cas de fer-ho de manera tradicional, escalfau una mica l’aigua i fonem el llevat amb aquesta aigua. Feim un volcà amb la farina i al mig hi posam l’aigua amb el llevat, afegim els altres ingredients i anam amassant fins a lligar-ho tot.

Amb un aprimador allisam la massa de la mida de la placa del forn, on haurem posat paper de forn,  i ho reservam. Normalment faig la forma a les voreres de la pasta quan he posat el farciment, però aquesta vegada ho vaig fer abans per a poder repartir-ho millor.

IMG_20141230_204837

Ingredients que emprarem pel farciment: una ceba petita, mig pebre vermell, mig pebre verd, un tomàquet, unes fulles de bleda, oli i sal

IMG_20141230_210008Com veis, hem tallat totes les verdures en tiretes, menys el tomàquet que l’hem tallat en grells prims.

Ho repartim damunt la massa, ho salam i posam un raig d’oli.

IMG_20141230_210428

Ho posam al forn devers mitja hora a 200º, dependirà del forn i de com ens agradi de cuit.

 

IMG_20141230_215858bBon appetit!!!

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Coca de bleda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s