Magdalenes amb sucre de bedoll

DSC02689Pensant sempre en receptes que siguin aptes per a les persones que tenen qualque enfermetat, vaig provar de fer aquestes magdalenes sense sucre, millor dit amb sucre de bedoll (abedul)

 

Ingredients que emprarem: 350 gr de farina, 250 ml d’oli, 120 ml de llet, 250 gr de sucre de bedoll, quatre ous, la pell d’una llimona ratllada, un sobre de llevat en pols i un pessic de sal.

Com ho feim amb thermomix: Capolam el sucre amb la pell de llimona, 30 seg vel 5-10 i ho reservam. Sense fer net el got, posam la papalona, afegim els blancs d’ous amb la sal 4 min vel 3 1/2. Quan siguin pujats, els treim i reservam en un bol gros.

Sense llevar la papallona, posam els vermells i el sucre que hem capolat, 1 min vel 3 1/2.DSC02657

Després, sense posar temps i a vel 3, anirem afegint l’oli i la llet pel bocal fins que estigui ben mesclat.

DSC02664

Llevam la papallona, afegim la farina amb el llevat i mesclam 30 seg vel 4.

DSC02666

Pasam aquesta mescla al bol de la merenga

DSC02670

I anam mesclant suaument amb moviments de baix a dalt, fins que estigui ben integrat. Queda una massa espesa i feixuga.

DSC02676

Repartim la pasta en els motllos de magdalena fins a tres quarts de la seva capacitat.

DSC02677

Si voleu, hi podeu posar una miqueta de sucre amb canyella damunt la massa.

DSC02681

Ho posam al forn, que tindrem calent a 180º, uns 12-15 minutets

Com fer-les sense thermomix: Pujau els blancs i els reservau. Mesclau els líquids per una banda i els sòlids per un altra. Anau afegint a la llet i a l’oli, els vermells d’ou, i després a poc a poc hi anau tirant la farina i el llevat. Finalitzau mesclant molt suaument els blancs.

Aquestes magdalenes no pujan tant com les fetes amb sucre normal però, com podeu veure, queden esponjoses i tan bones mateix.

DSC02689

Que les disfruteu!!

 

 

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s