Bacallà amb salsa de pastanaga

???????????????????????????????El bacallà és un peix blanc, baix en greixos, però amb un alt contingut en Omega 3. El podem trobar fresc, sec o congelat i es pot menjar de moltes maneres: cru, torrat, frit, amb salses, amb verdures… hi ha nombroses receptes per a cuinar el bacallà, però avui el prepararem amb salsa de pastanaga.

Ingredients que necessitarem: Per fer la salsa, emprarem una ceba grossa, quatre o cinc pastanagues (dependirà del tamany i de la quantitat de bacallà que feu), alls, un got de vi blanc, un got d’aigua (a vegades una mica més), oli, sal i pebre. Apart, necessitarem un tros de bacallà fresc o congelat per cada comensal, una mica de farina i oli per fregir. És important emprar un bacallà de qualitat, com sempre es nota molt en el resultat de qualsevol plat.

Com ho feim: Dins una cacerola, sofregirem els alls talladets amb una mica d’oli, després afegirem la ceba i quan sigui dauradeta hi afegirem les pastanagues tallades petites i li donam unes voltes. Quan s’hagi sofregit posarem el got de vi i el got d’aigua i ho deixam coure xup-xup.

Per altra banda, aixugarem el bacallà amb paper de cuina.

DSC02990

L’arrebosarem amb la farina i el fregirem en una paella amb prou oli. D’aquesta manera evitarem que el peix se’ns desfaixi dins la salsa. I ho reservam.

DSC02993

Capolarem les verdures fins a aconseguir una  salsa ben fineta, la salpebrarem al gust, si us queda massa espesa hi  podeu afegir una mica més de líquid. A continuación posarem dins la cacerola els talls de bacallà i els courem una miqueta més amb la salsa per a què quedin els gustos ben integrats.

DSC02998

No convé remenar gaire el bacallà, ja que es poden desfer els trossos. Millor si només sacsejau amb suavitat la cacerola. Ho courem a foc suau deu minutets més i emplatarem.

Bon profit!!

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s