Ratjada a l’all

DSC03199Aprofitant el temps de Quaresma farem un plat de ratjada; un peix molt popular a Menorca que ens permet cuinar-la de moltes maneres: al forn, frita…. Aquesta vegada us la mostraré com la fa mo mare, d’una manera sana i especial.

Ingredients que emprarem: un tall de ratjada i una patata blanca per cada comensal, alls, oli, sal i pebre dolç.

DSC03159

Com ho fem: Posam les patates, tallades en trossos grossos i ja salades, dins una cacerola just tapades d’aigua. Ho bullim uns cinc minutets.

DSC03161

Passat aquest temps, salam els talls de ratjada i l’afegim a la cacerola.

DSC03168

Ho bullim entre deu o quinze minuts, fins que les patates estiguin cuites i vegeu que el peix està fet.

DSC03188

Mentrestant, fregim els alls en prou oli, fins que estiguin ben dauradets. Al darrer moment afegim una o dues cullerades de pebre dolç i aturam el foc. Teniu en compte que el pebre es crema amb facilitat, per tant ha de ser tirar-lo a la paella i servir tot d’una.

DSC03195

Repartim els plats i després regam la ratjada i les patates amb l’oli i els alls.

DSC03199

I aquí ho teniu: un plat fàcil, ràpid, i sobretot, sà. Bon profit!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s