Púding de brossat

DSC03223amb nomUn del millors postres per excel·lència a Menorca és el púding de brossat. Hi ha múltiples variacions, depenent de la recepta familiar de cadascú, unes versions hi posen ensaïmada, altres cocs o pà del dia anterior, altres hi afegeixen panses,… faceu la recepta que faceu és un postre deliciós.

De brossat en podeu trobar a diverses botiguetes del  Mercat Sa Plaça de Maó, i de diferents llocs de Menorca, com poden ser del lloc de Santa Catalina, Sant Patrici, Sa Canova, Binigarba, Binibeca, Son Tema, entre d’altres…

En aquesta recepta, he emprat el de Santa Catalina.

Avui us mostraré com l’hem fet a ca meva de tota la vida…

Ingredients que emprarem: mig quilo de brossat, un quart de quilo de sucre, tres ous, la ratlladura d’una llimona, 100 gr de panses, un got de moscatel, un panet de viena o de llet, una mica de llet, canyella en pols, una mica de margarina per al perol.

DSC03209

Com ho fem: En primer lloc, posarem la molla de pa en remull amb prou llet perquè quedi ben abeurat i, en un altre bol, les panses  amb el moscatell.

Mentrestant aixafarem el brossat amb una forquilla, sense deixar grumons, després afegirem el sucre, la molla de pa, els ous un poc batuts, la ratlladura de llimona, un polsim de canyella i les panses escorregudes. Ho ben remenam tot.

DSC03212

Ho posam dins un perol untat de margarina. Repartim sucre i canyella, sempre al gust, per tota la superfície.

DSC03215

I ho covem devers mitja hora a 180º

DSC03217

Aquest púding queda humit, per saber si és cuit, hi clavau un escuradents i ha de sortir net però heu de notar que el puding està banyat.

DSC03223amb nom

Que el disfruteu!!

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s