Brossat

brossat retalladaEl requesón o mató es coneix a Menorca com a brossat, que és el formatge fresc que s’obté del xerigot*, escalfant la llet sense que arribi a  bullir.

No es deixa madurar i normalment es dóna forma amb un pedaç o un motlle.

És un formatge amb molt poc greix i que conté molta proteïna, per la qual cosa en poden menjar les persones que estan fent dietes poc calòriques.

*El sèrum de llet o xerigot és la part líquida i transparent que s’obté després de fer cuallar la llet.

 

DSC03210

Depenent del lloc on s’elabori el brossat, serà més fad o més salad, per tant si l’hem de menjar com a postre, afegirem més o menys sucre o mel.

DSC03228

A mi, particularment, m’agrada simplement el brossat amb mel, o bé també trempat amb sucre, canyella i llimona.

DSC03232 retalladaamb nom

Ara bé, com a postre típic de Menorca, no podem deixar de fer el púding de brossat.

Animau-vos a provar-ho, ja veureu quina delicia!

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s