Rissoto de bolets i pebres

DSC03145 amb nom

El rissoto és un dels menjars més tradicionals a Itàlia a base d’arròs, un arròs que ha de quedar cremòs, ni sec ni caldós, per aquest motiu és millor emprar la varietat japònica. El secret està en la forma de coure’l, afegint el brou, aigua o vi a poc a poc, segons ho vagi necessitant l’arròs. També s’acompanya amb una bona quantitat de formatge parmesano ratllat.

Tenia moltes ganes de fer rissoto des de ja fa temps, però no tenia clar amb què ho volia combinar, finalment, un dia al Mercat Sa Plaça, vaig veure shitake i vaig pensar que podia quedar bó si ho combinava amb unes gírgoles precioses que també hi havia, i uns pebres per aquí i una ceba per allà, vaig fer aquest plat.

Respecte l’arròs, per fer aquest rissoto he emprat arròs tipus arborio i ecològic que vaig comprat a Artemisa, l’herboristeria de la meva amiga Maite.

Ingredients que emprarem: 200 gr d’arròs, una ceba, un pebre vermell, un pebre verd, un pebre groc, un parell d’alls,  vuit gírgoles, sis shitakes, aigua, un gotet de vi blanc, sal i julivert. Les quantitats són orientatives, van al gust de cadascú.

Com ho farem: En primer lloc, netejam i trossejam totes les verdures, i començam a sofregir els alls amb una mica d’oli en una paella o cacerola plana, quan desprenguin oloreta, afegirem la ceba, donam unes voltetes fins que estigui daurada; i seguidament incorporam els pebres i més tard els bolets. Ho salam al nostre gust. Quan estigui quasi cuit, posarem l’arròs i un parell de cullerots d’aigua, que tindrem una mica tèbia i sacsejarem la cacerola perquè l’arròs vagi treient la fècula.

DSC03137

Quan veiem que s’aixuga el lìquid, hi posam el gotet de vi. En tornar-se a secar afegirem més suc i aquesta operación es repetirà fins que l’arròs estigui cuit.

DSC03140

L’arròs no ha de quedar sec, com el de la paella, ha d’estar melós i humit. Emplatam, decoram amb julivert i, si us agrada, afegiu formatge parmesano al vostre gust…. i voilà!!

DSC03145 amb nom

Bon appetit!!!

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s