Crespells d’ametlla – Crespells de almendra

DSC03483 amb nomAltres pastes típiques de Menorca són els crespells, que solem farcir de conserva, cabell d’àngel, brossat, de suquet, sobrassada i també d’ametlla, com aquests que us mostraré ara.

Otras pastas típicas de Menorca son los crespells, que solemos rellenar de conservas, cabello de ángel, requesón, de suquet, sobrasada y también de almendra, como estos que os enseñaré ahora.

La pasta és senzilla, econòmica i ràpida de fer, també l’emprarem per fer les formatjades… Aquesta recepta tant la fa la mo mare com la meva sogra.

La pasta es sencilla, económica y rápida de hacer, también la usaremos para hacer las formatjades (empanadillas de carne)…  Esta receta la hace tanto mi madre como mi suegra.

Ingredients que emprarem: un quilo de farina, 400 g de seu, un got d’aigua tèbia i 25-30 g de llevat de forner. Amb aquestes quantitats podrem fer meitat de formatjades i meitat de crespells, per exemple.

Ingredientes que usaremos: un kilo de harina, 400 gr de manteca de cerdo, un vaso de agua tibia y 25-30 gr de levadura fresca. Con estas cantidades podemos hacer la mitad de formatjades y la mitad de crespells, por ejemplo.

DSC03444

Com ho fem: posam la farina dins un ribell, fem un clot on hi desferem el llevat amb l’aigua tèbia, repartirem el seu i començarem a pastar.

Como lo haremos: ponemos la harina en un recipiente, haremos un volcán i desharemos la levadura con el agua tibia, repartimos la manteca y empezamos a amasar.

DSC03448

Com veureu queda una massa ben compacta

Como veréis queda una masa bien compacta.

DSC03450

Farcit d’ametlles: 200 g d’ametlles crues, 100 g de sucre i un ou batut.

Relleno de almendras: 200 gr de almendras crudas, 100 gr de azúcar y un huevo batido.

DSC03490

Primer ratllarem les ametlles i les mesclarem en un bol amb el sucre i l’ou batut, fent una pasteta espesa.

Primero rallaremos las almendras y las mezclaremos en un bol con el azúcar y el huevo batido, resultando una pasta espesa.

DSC03463

Per  fer els crespells, farem porcions no gaire grosses, les estiram amb un aprimador – jo procur que em quedin bastant prims- i posam una bolleta del farciment

Para hacer los crespells, haremos porciones no muy grandes, las estiramos con un rodillo -yo procuro que me queden bastante finos- y ponemos una bolita del relleno.

DSC03465

Tapam amb una altra porció de pasta, que haurem foradat al bell mig fent una creu o un didal per exemple, i amb el motllo ben retallam els crespells.

Tapamos con otra porción de pasta, que habremos agujereado en medio haciendo una cruz o bien con un dedal, por ejemplo, y con el molde recortamos los crespells.

DSC03469

Els colocam en una placa de forn folrada del paper adequat i els enfornam uns 15-20 minuts a 180º. No han de quedar molt torrats.

Los colocamos en una placa de horno forrada de papel sulfurizado y los horneamos unos 15-20 minutos a 180º. No tienen que quedar muy oscuros.

DSC03480

Els ensucram amb floreti i ja els tindrem a punt de menjar…

Los bien espolvoreamos de azúcar glas y ya están a punto de comer…

DSC03481tallada

Aquí teniu el tall…   Aquí tenéis el corte…

DSC03488 amb nom

Bon profit!! // Buen provecho!!

 

Anuncis

3 thoughts on “Crespells d’ametlla – Crespells de almendra

  1. Retroenllaç: Flaons o formatjades de formatge – Empanadillas de queso | Simfonia al meu rebost

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s