Massa quebrada – Masa quebrada

La massa quebrada és un tipus de pasta dura que empram per a base de tartes i tartaletas dolces o salades. Aquesta massa fa una costra consistent quan la covem al forn i s’anomena quebrada degut a que és d’una textura trencadissa.

La masa quebrada es un tipo de pasta dura que usamos como base de tartas y tartaletas dulces o saladas. Esta masa forma una costra consistente cuando la cocinamos al horno y se llama quebrada debido a que tiene una textura quebradiza.

Ingredients que emprarem: 350 gr de farina, 130 gr de mantega freda tallada en trossets, 70 ml d’aigua, un pessic de sal, una culleradeta de sucre, una culleradeta de llevat en pols i un ou per pintar la massa.

Ingredientes que usaremos: 350 g. de harina, 130 g. de mantequilla fría cortada en trocitos, 70 ml. de agua, un pellizco de sal, una cucharadita de azúcar, una cucharadita de levadura en polvo y un huevo para pintar la masa.

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Com ho fem amb thermomix: posam tots els ingredients dins la thermomix, excepte l’ou, programam 15 seg vel 6.

Como lo hacemos en thermomix: ponemos todos los ingredientes dentro de la thermomix, excepto el huevo, programamos 15 seg. vel. 6.

Manera tradicional: dins un ribell o bol posam els ingredients i mesclam ràpidament. És una massa que no ha d’estar gaire treballada. Les següents pases es fan igual.

Forma tradicional: en un bol pondremos los ingredientes y mezclamos rápidamente. Es una masa que no debe estar muy trabajada. Los siguientes pasos se hacen igual.

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Quan tinguem la massa mesclada, l’embolicam en una bossa o full de plàstic i la reservam dins la gelera devers mitja hora.

Cuando tengamos la masa mezclada, la envolvemos en una bolsa u hoja de plástico y la reservamos en la nevera alrededor de media hora.

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Passat aquest temps, l’estiram i folram el motlle que vulguem.

Pasado este tiempo, la estiramos y forramos el molde que queramos.

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Picam tota la superficie amb una forquilla per evitar que s’estufi i el pintam amb l’ou batut. Encalentim el forn a 180º.

Picamos toda la superficie con un tenedor para evitar que se hinche, y la pintamos con huevo batido. Calentamos el horno a 180º

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Si el farcit de la tartaleta s’ha de coure, primer courem uns quinze minuts la massa tota sola i després hi afegim el farcit i ho tornam a posar el forn fins que estigui cuit.

Si el relleno de la tartaleta se ha de cocinar, primer hornearemos unos quince minutos la masa sola y después añadiremos el relleno y volvemos a meter en el horno hasta que esté cocido.

En cas de que el farcit no s’hagi de coure, tindrem la massa devers mitja hora al forn o fins que veiem que estigui ben cuita.

En caso que el relleno no se tenga que cocinar, tendremos la masa alrededor de media hora en el horno o hasta que veamos que está bien cocida.

Vegeu la recepta de quixe de brossat i espinacs.

Mirad la receta de quiche de requesón y espinacas.

 

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One thought on “Massa quebrada – Masa quebrada

  1. Retroenllaç: Quixe de brossat i espinacs | Simfonia al meu rebost

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