Oliaigo amb espàrrecs

IMG_20150408_220958 amb nomL’oliaigo una senzilla sopa que es consumeix tot l’any a Menorca, al migdia o al vespre, un bon plat de sopes ens reconforta.  Quan començam a tenir tomàquets de casa ja siguin de pera o de penjar, és quan ens queda més bo, i a l’estiu un bon oliaigo amb figues, realment és una delicia…

Aquesta vegada, hem fet l’oliaigo aprofitant que és temps d’espàrrecs.

 

Ingredients que emprarem: Un bon manat d’espàrrecs, una ceba, un porro, un pebre verd, quatre o cinc tomàquets madurs, un parell d’alls, una mica de julivert, un xitó d’oli i aigua.

DSC03663

Com ho fem: Tallarem el porro, els alls i la ceba en juliana i ho posarem a sofregir dins el tià amb una mica d’oli.

DSC03667

En tenir-ho cuitet, hi afegim el pebre trossejat. Mentrestant, netejarem i tallarem en trossos els espàrrecs i picam el julivert. Ho afegim al tià i sofregim a poc foc uns cinc minuts. Farem  daus grossos dels tomàquets i ho afegim al sofrit.

DSC03683

Ho salam un poc i deixam coure deu minutets. Llavors hi tirarem un got d’aigua i esperarem que es begui pràcticament tot el suc.

DSC03687

En aquest moment, afegim prou aigua, devers 750 ml, dependirà de com ho veieu, i ho deixau coure a poc a poc, sense deixar que bulli, uns deu minuts més i rectificau de sal si fa falta.

IMG_20150408_174419

Posau unes sopes de pa dins el plat, i abocau l’oliaigo ben calent damunt, com per escaldar-les.

IMG_20150408_221008 amb nom

Molt bon profit!

 

 

 

 

 

Anuncis

One thought on “Oliaigo amb espàrrecs

  1. Retroenllaç: GASTRONÒSTIC Febrer 3: ELS MILLORS PRODUCTES DE #MENORCA DE LA SETMANA N.7 | Centre d'Estudis Gastronòmics Menorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s