Pa integral de pagès

DSC03337 amb nom2El pa de pagès, el pa de casa, autèntic, saborós, cruixent, d’una oloreta incomparable. Per jo és una delicia sentir el perfum que s’escampa per tota la casa quan el pa s’està coent al forn… Ja fa anys que no comprem pa, el fem a casa: el pa diari, el de pagès pel cap de setmana, el de llet per anar a escola, els especials… cadascú té la seva varietat i mida de pa segons els gustos… podeu veure altres entrades a aquest enllaç  que, tot i que encara n’hi ha poques, n’hi aniré afegint a poc a poc. El pa de pagès el solec fer amb thermomix i d’aquesta manera: Ingredients que emprarem: 450 gr de farina de blat ecològic i integral, 150 gr de farina de blat de força i ecològica també, un pessic de sal, 300 ml d’aigua i 25-30 gr de llevat de forner, llavors (per exemple: pipes de carabassa, de gira-sol, sèsam, rosella…) al vostre gust. DSC03343 Com ho fem amb thermomix: Posam l’aigua i la sal, 2 min 37º vel 2. Afegim les farines i el llevat, 16 seg vel 6, i després 3 min vel espiga. Ho deixam tovar dins el got fins que dobli el seu volum. DSC03346 Com ho fem tradicionalment: Dins un ribell posam les farines amb la sal, fem un clot i hi posam el llevat amb l’aigua tèbia. Desfem el llevat amb els dits i anam amasant fins a aconseguir una massa llisa i dolça al maneig. Ho tapam amb un pedaç i esperam que tovi (un parell d’hores mínim) A partir d’ara les pases són iguals tant de manera tradicional com amb tmx. Després li fem una pastada rápida i li donam forma, l’enfarinam una mica i li fem uns talls damunt i deixam just deu minutets que comenci a activar-se.IMG_20150403_130243 amb nom L’esbrufam amb un poc d’aigua, així ens farà una costra cruixent i daurada, i enfornam durant uns 35-40 minuts a 200º IMG_20150328_072653 amb nom Com sabem que està ben cuit? Idò, agafau el pa i li donau uns tocs per davall, ha de sonar a buit, com un tambó. Provau-ho i veureu. I ja està a punt per menjar. Boníssim amb un tomatiguet fregat, oli d’oliva i un poc de sal….   IMG_20150328_073539 amb nom Molt bon profit!!

Advertisements

4 thoughts on “Pa integral de pagès

  1. Hola bona tarda, ahir cercant i remenant vaig trobar el seu bloc.
    Avui ja he fet la coca dolça i m’ha quedat boníssima!espectacular!
    Sa més bona que hem menjat.
    Enhorabona i moltíssimes gràcies.
    M’encantaria poguessis possar la de tomàtiga.
    Gràcies

    M'agrada

    • Hola Lita,
      Moltes gràcies per visitar el meu blog i pels bons comentaris que fa. En breu posaré la coca de tomàtic, així com demana. De totes maneres, si vol estar enterada de totes les entrades al blog, es pot subscriure i rebrà un avís al correu electrònic!
      Moltes gràcies de nou!! Salut i bons aliments!!

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s