Coca amb cideres – Coca con cerezas

DSC03919 amb nomLa coca de cideres és una de les meves coques preferides en aquest temps, dolça, suau, lleugera, esponjosa… mmmmm!!!

La coca con cerezas es una de mis cocas preferidas en este tiempo, dulce, suave, ligera, esponjosa…mmmmm!!!

Aquesta coca és una mica més entretinguda de fer, perquè s’han de bullir les patates, després pastar i deixar reposar, però realment val la pena, no em cansaré mai de menjar-ne.

Esta coca es un poco más entretenida, porque se deben hervir las patatas, después pastar y dejar reposar, pero realmente vale la pena, no me cansaré nunca de comerla.

Amb les quantitats que us donaré en surten dues coques grosses. Normalment, el que faig és congelar la meitat de la massa, just després de pastada, abans que tovi, així la tenc apunt per un altre dia. Només s’ha de deixar descongelar unes horetes, fer-li una pastadeta ràpida i seguir amb el procediment normal.

Con las cantidades que os daré me salen dos cocas grandes. Normalmente, lo que hago es congelar la mitad de la masa, justo después de pastarla, antes de que suba, así la tengo a punto para otro día. Sólo se debe dejar descongelar unas horitas, darle un amasado rápido y seguir con el prodecimiento normal

Ingredients que necessitarem: un quilo de farina, sis ous, 300 g de sucre, 300 g de patata blanca, 300 g de seu, 50 g de llevat de panader, 300 g de cideres i una mica més de sucre per repartir damunt de la coca.

Ingredientes que necesitaremos: un kilo de harina, seis huevos, 300 gr de azúcar, 300 gr de patata blanca, 300 gr de manteca de cerdo, 50 gr de levadura fresca, 300 gr de cerezas y un poco más de azúcar para repartir sobre la coca.

DSC03829

Com ho farem: Com us he dit abans, en primer lloc bullirem la patata fins que sigui tendre. Reservarem una mica de l’aigua de bullir, perquè l’emprarem per a fondre el llevat. Posam la farina dins un ribell, fem un clotet, posarem el llevat esmicolat i abocarem 80 o 100 ml de l’aigua encara tèbia de bullir la patata.

Cómo lo haremos: como os he dicho antes, en primer lugar herviremos la patata hasta que esté tierna. Reservaremos un poco del agua del hervido, porque la usaremos para desleír la levadura. Ponemos la harina en un bol, haremos un hoyo, pondremos la levadura y 80 0 100 ml del agua todavía tibia de hervir la patata.

DSC03832

A continuació, aixafarem la patata amb el sucre sense que quedin grumons.

A continuación, aplastaremos la patata con el azúcar sin que queden grumos.

DSC03831

Afegirem al ribell, el seu i començam a mesclar-lo. Seguidament, incorporarem la mescla de patata fusa i els ous.

Añadiremos al bol. la manteca y empezamos a amasar. Seguidamente, incorporaremos la mezcla de patata y los huevos.

DSC03839

Amassam molt bé, fins que  tots els ingredients estiguin integrats, la pasta ha de quedar aferradissa, però a la vegada s’ha de desferrar del ribell.

Amasamos muy bien, hasta que todos los ingredientes estén integrados, la masa ha de quedar pegadiza, pero a la vez se debe despegar del bol.

DSC03841

Ho deixarem reposar tapat amb un pedaç un parell d’horetes, o fins que hagi doblat el seu tamany.

Dejaremos reposar tapado con un trapo un par de horas, o hasta que haya doblado su volumen.

DSC03871

Repartirem la pasta dins un perol de forn, que haurem embadurnat amb seu o mantega.

Repartimos la masa en un molde de horno, que habremos untado con manteca de cerdo o mantequilla.

DSC03874retocada

Disposarem les cideres damunt, ben repartidetes.

Pondremos las cerezas encima, bien repartidas.

DSC03881

Enfonyam dins la pasta una mica les cideres i repartim unes cullerades de sucre per damunt. Normalment, jo no la deix tovar una altra vegada, l’enforn directament, però si voleu esperar mitja horeta o més, farà un segon tou.

Metemos un poco las cerezas hacia dentro la masa y repartimos unas cucharadas de azúcar por encima. Normalmente, yo no la dejo subir otra vez, la meto en el horno directamente, pero si queréis esperar media horina o más, hará un segundo levado.

DSC03883 amb nom

Ho posam al forn a 180º durant 20-25 minuts. Aquesta pasta no ha de coure molt, quan vegeu que té un coloret daurat, ja la podeu treure.

Horneamos a 180º durante 20-25 minutos. Esta pasta no debe hornearse mucho, cuando vegáis que tiene un colorcito dorado, ya la podéis sacar.

DSC03893 amb nom

A ca nostra no li donam temps ni a refredar….

En casa no le damos tiempo ni ha enfriar…

DSC03919 amb nom

Bon profit!!  // ¡¡Buen provecho!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s