Pastís de carabassó

detall amb nomCrec que a tots els que tenim hort propi ens ha passat alguna vegada de no poder anar a collir cada dia i, de repent, et trobes amb uns carabassons més grossos de lo normal. Idò, a jo m’ha passat aquests dies, m’ha estat imposible fer una miradeta a l’hort i quan hi he anat, m’he trobat amb uns “senyors carabassons”.

Hagués pogut fer una crema o una sopa, fregir-los…, però ja esteia cansada de fer-ne i xoroiant entre receptes vaig trobar aquesta feta per na Margarita Sansaloni amb la famosa Thermomix.

IMG_20150623_175307

Ingredients que emprarem: 1,250 kg de carabassons, 300 gr de ceba, 100 gr de pebre verd, unes cullerades de salsa de tomàquet, pa ratllat, un parell d’ous, all i julivert, 90 gr d’ oli, sal i pebre dolç.

IMG_20150623_175751 Com ho farem: Primer capolarem els alls i julivert dins el got de la tmx 4 seg 4 vel i ho reservarem.

IMG_20150623_180134En segon lloc, capolarem els carabassons per tandes, 3 vegades 4 seg vel 4, i també ho reservarem.

IMG_20150623_180849

Seguidament, escalfarem l’oli 5 min 100º vel 1, afegirem la ceba i la tallam 4 seg vel 5, la sofregim 1 min 100º vel 1.

Posam tot el carabassó i ho deixam coure 20 min 100º vel 2, posant el colador damunt la tapadora perquè no esquitxi. Afegim la salsa de tomàquet, la sal al gust i seguim cuinant 7 min 100º vel 1.

IMG_20150623_184108

Quan ho tinguem cuitet, afegirem unes cullerades de pa ratllat i un parell d’ous, ho ben remenam 5 seg vel 4. Si voleu que us quedi sequet heu de posar més pa ratllat, en cas contrari us quedarà més sucós.

IMG_20150623_185009

I després ho posarem dins un perol, repartirem un bon punyat de pa ratllat mesclat amb l’all i julivert i un pessic de pebre dolç, repartirem un rajolí d’oli per damunt i ho enfornarem mitja horeta a 200 º més o manco.

IMG_20150623_194113 amb nom

És un plat que podeu menjar fred o calent, per acompanyar  carn o peix, de primer plat, per sopar… de qualsevol manera i a qualsevol moment serà un plat que no us cansareu de fer.

IMG_20150624_213121 amb nom

Bon profit!

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s