Coca amb tomàquet

DSC04273 amb nomQuan he anat a l’hort i he vist els tomàquets ben madurets, no m’he pogut resistir a fer una coca amb tomàquet. Molt típica de Menorca, de la pagesia, de la nostra terra.

Ja veureu que és d’allò més senzill preparar aquesta recepta, us menjareu fins i tot les miques, a ca nostra va volar…

Ingredients que emprarem: Mig quilo de farina, dos ous, cinc cullerades d’oli, una culleradeta de sucre, mitja culleradeta de sal i 20 gr de llevat de panader.

DSC03101

Com ho farem: Posam la farina dins un ribell i fem un clot on posarem el llevat amb una mica d’aigua tèbia. Batrem els ous amb el sucre i la sal. Ho posam aquesta mescla al clotet amb l’oli.

DSC03103

Començam a pastar fins que ens quedi una massa compacta.

 DSC03105

La estiram dins la placa del forn o dins un perol.

 DSC03107

Deixam tovar una estona, devers mitja hora. Mentrestant anirem tallant els tomàquets amb rondanxes.

DSC04250

També picarem l’all i el julivert.

DSC04253

Quan hagi tovat prou, anam picant la massa amb els dits.

DSC04257 retocada

Seguidament, repartirem els talls de tomàquets i damunt la mescla d’all i julivert.

Jo hi he afegit unes fulletes de romaní (opcional)

DSC04258 amb nom

Ho enfornarem uns 20 minuts a 160º

DSC04262 amb nom

Esperau que refredi…. si ho podeu resistir.

DSC04273 amb nom

Bon profit i bona cuina!!

Font: La cuina dels menorquins (Josep i Damià Borràs)

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s