Quan he anat a l’hort i he vist els tomàquets ben madurets, no m’he pogut resistir a fer una coca amb tomàquet. Molt típica de Menorca, de la pagesia, de la nostra terra.
Ja veureu que és d’allò més senzill preparar aquesta recepta, us menjareu fins i tot les miques, a ca nostra va volar…
Ingredients que emprarem: Mig quilo de farina, dos ous, cinc cullerades d’oli, una culleradeta de sucre, mitja culleradeta de sal i 20 gr de llevat de panader.
Com ho farem: Posam la farina dins un ribell i fem un clot on posarem el llevat amb una mica d’aigua tèbia. Batrem els ous amb el sucre i la sal. Ho posam aquesta mescla al clotet amb l’oli.
Començam a pastar fins que ens quedi una massa compacta.
La estiram dins la placa del forn o dins un perol.
Deixam tovar una estona, devers mitja hora. Mentrestant anirem tallant els tomàquets amb rondanxes.
També picarem l’all i el julivert.
Quan hagi tovat prou, anam picant la massa amb els dits.
Seguidament, repartirem els talls de tomàquets i damunt la mescla d’all i julivert.
Jo hi he afegit unes fulletes de romaní (opcional)
Ho enfornarem uns 20 minuts a 160º
Esperau que refredi…. si ho podeu resistir.
Bon profit i bona cuina!!
Font: La cuina dels menorquins (Josep i Damià Borràs)