Tatín de nectarines

DSC04384 amb nomUna de les tartes per excel·lència de la cuina francesa, creada per les germanes Tatin als voltants de 1880 i originàriament cuinada amb poma. La podem preparar en un plis plas, quedarem molt bé si tenim visites d’improvís i utilitzant pocs ingredients.

Aquesta vegada però, us mostraré la meva versió, ja que l’he feta amb nectarines, una fruita de temporada, agridolça i que té la polpa prou compacta per aguantar la cocció.

Resultat: una tarta deliciosa que no podreu deixar de fer…

DSC04408 amb nom

Ingredients que necessitam: una placa rodona de pasta de fulls (hojaldre), quatre o cinc nectarines, 120 gr sucre, unes gotes de suc de llimona, una mica de margarina i una mica d’aigua.

DSC04357

Com ho farem:

En primer lloc posarem 80-85 gr de sucre, una mica d’aigua i unes gotes de llimona a coure dins una paella per a poder fer el caramel·lo. Heu d’anar vius de no cremar-lo ni cremar-vos… Tarda uns minuts, heu d’anar remenant, remenant, així que quan vegeu que és de color marronet serà que està a punt. Mentres feim el caramel·lo, anirem tallant les nectarines en grells primets i els reservam.

DSC04362

 Escampam el caramel·lo pel motllo que desitgeu, jo n’he emprat un per a fer tartes baixes o quixs, no fa falta que sigui un motllo “desmotllable”, ja veureu perquè… DSC04364

Seguidament colocarem els grells de nectarina superposats i apretadets. Aquest pas és important, ja que d’açò depen la bona apariència de la tarta quan li donem la volta. DSC04366

Repartirem, damunt la fruita, uns montonets de margarina i la resta de sucre.  DSC04370

Tapam aquesta farsa, amb la pasta en fulls, apretam amb suavitat i anam enfonyant els costats dins els motllo.

DSC04372

Covem al forn 30-40 minuts (o fins que vegeu que la pasta és cuita i daurada) a 180º

DSC04374 amb nom

Deixam refredar un poc, que sigui tèbia, i li donam la volta damunt un plat prou gros o un safata.

DSC04382 amb nom

Esper que us agradi!

DSC04407 amb nom

Bon appetit!!

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s