Crema de llimona (lemon curd)

DSC09379 amb nomEl llimoner de casa estava carregadíssim i, abans que les llimones es fesin malbé, vaig aprofitar de fer aquesta recepta básica d’origen anglès: crema de llimona o lemon curd.

Aquesta crema, suau i dolça amb un puntet d’àcid, la fa ideal per a farcir coques o tartaletes; també està boníssima damunt una llesca de pa o simplement menjada a cullerades….

El procediment és ben senzill i si teniu thermomix, encara ho és més…

Ingredients que necessitarem: 250 gr de sucre, pell de llimona, 175 ml de suc de llimona, 120 gr de mantega i 4 ous.

DSC04340

Com ho fem amb tmx: Capolam el sucre 30 seg vel 5-10, afegim la pell de llimona i repetim el procés.

DSC04342

Afegirem el suc, la mantega i els ous, programam 20 min 90º vel 4.

DSC04345

Es conserva al frigorífic en un pot de vidre hermètic fins a un mes.

DSC04347

Com ho fem tradicionalment: Posau tots els ingredients dins una olleta i ho coveu a foc no molt fort, remenant constantment amb les varetes, fins a obtenir una crema espesa. Com a recomenació us diré que és millor fer-ho al bany maria, ja que s’ha d’evitar cuallar l’ou, però és més lent.

*En ambdós casos us recoman deixar-la refredar i esperar un dia a utilitzar-la.

DSC09379 amb nom

Esper que us agradi!!

 

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Crema de llimona (lemon curd)

  1. Retroenllaç: Cupcakes de pomada (gin amb llimonada) | Simfonia al meu rebost

  2. Retroenllaç: Gelat cremós de llimona | Simfonia al meu rebost

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s