Gelat de menta (tmx)

DSC04512 amb nomUn dels gelats més populars és el gelat de menta, molt refrescant i deliciós i, si hi afegim unes xispetes de xocolata, ja no us ho vull contar. No deixeu passar l’oportunitat de fer-ne,  perquè no podreu viure sense una tarrina de gelat de menta xips a punt per menjar…..

Aquesta recepta està feta amb thermomix, però també us explicaré com fer-ho tradicionalment i si tinguéssiu una geladora seria genial…

Ingredients que necessitarem per al xarop de menta: 300 gr de sucre, 150 g d’aigua, 1/2 culleradeta de colorant verd, 80 gr de licor de menta i 10-12 fulles de menta.

DSC04455

Com fer-ho amb tmx: En primer lloc, farem el xarop de menta, posant en el got el sucre amb l’aigua, ho bullim 12 min Varoma vel 2.

DSC04461

Afegim el colorant, el licor i la menta, programam 1 min Varoma vel 2.

DSC04462

 Ho colam amb el colador i ho reservam.

DSC04465

Ingredients que necessitarem per al gelat:  400 gr de nata, 600 gr de llet sencera, 1o gr d’agar agar i 100 gr de xocolata fondant.

DSC04459

Sense fer net el got, posam la nata, la llet, el xarop de menta i l’agar agar. DSC04467

Programam 12 min 80º vel 3. DSC04469

Ho abocam en una fiambrera o recipient baix, esperam que refredi una mica i ho congelam durant 24 hores com a mínim. DSC04472

Ratllarem la xocolata.

DSC04481

Tallam el gelat congelat en trossos.

DSC04484

 Els posam al got 2 min vel 5-7 DSC04486Per aconseguir una textura cremosa. DSC04488

Afegim la meitat de la ratlladura de xocolata i ho mesclam.

DSC04492

Congelam de nou.

DSC04494 amb nom

Podeu posar damunt la resta de xocolata o posar-la a l’hora de servir el gelat.

DSC04512 amb nom

Com ho podem fer tradicionalment: El xarop el farem bullint els ingredients indicats abans uns 15 minuts. El reservam.

Llavors posam la llet, l’agar agar i la nata a escalfar a foc suau fins que comenci a bullir i ho decantam del foc. Afegim el xarop i ho tornam a coure deu o dotze minutets més.

Deixam que refredi i ho posam dins el congelador, pensau que haureu d’anar remenant cada 3-4 hores per a què no es formi gel. La xocolata la podeu afegir quan el gelat tengui certa consistència. En cas de tenir geladora, seguiu les pases igual que per fer altres gelats.

Passades 24 hores, tindreu un geladet la mar de bó i refrescant!

DSC04512 amb nom

Si gustau??!! Bon profit!!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s