Oliaigua amb figues (tmx)

DSC04574 amb nomL’oliaigua: un dels plats més tipics de la nostra gastronomia, de la pagesia, del camp. Em van contar d’un pagès que menjava tot l’estiu oliaigua, fred per berenar, teb per dinar i una mica més calent per sopar. Se’l menjava amb grans quantitats de pa, d’aquell pa fet per madona, que tallaba amb un ganivet petit i vell, en feia tallades ben petites però gruixades, i les posaba dins el plat fins que s’embebien tot el suc.

Aquesta vegada he preparat l’oliaigua amb la thermomix, no tenia massa temps i no sabia què fer per sopar. Com acabavem de collir figues de casa i, amb la gola de menjar-ne, vaig preparar ràpidament els ingredients i a cuinar!!

DSC04565

Ingredients que emprarem: 150 gr de pebre verd, 150 gr de ceba, 3 alls, 500 gr de tomàtics madurs, 750 gr d’aigua, 100 gr d’oli, unes branquetes de julivert i sal al gust.

DSC04555

Com ho farem: Posam l’oli en el got i l’escalfam 5 min. varoma, vel 4.  Afegim la ceba, els alls i el pebre, trossejam 4 seg vel 4.

DSC04557Afegim el tomàtic trossejat al nostre gust. (jo ni el pel, ni decant les pipides, fet amb la tmx no em molesta)

DSC04562Programam 40 min, varoma, gir a l’esquerra, vel cullera

DSC04566A continuación posam l’aigua, la sal i el julivert, programam 6 min 80º, gir a l’esquerra, vel cullera.

DSC04568 amb nomHo servim amb les figues i prou pa per a sucar…

DSC04581 amb nomSi us vé de gust!

 

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s