Panellets

DSC04792 amb nomJa fa uns anyets que els panellets tan tradicionals de Catalunya, s’han fet un lloc a les nostres cuines per Tots Sants. Apart dels bunyols de tota la vida, aquests dolços a base d’ametlla, sucre i patata o monyaco, s’han convertit en un mosset delicat per als nostres sentits.

Es ben senzill fer uns panellets a casa, només heu de tenir en compte que és millor deixar reposar la massa com a mínim un parell d’hores dins la gelera, perquè agafi una mica més de cos.

Ingredients que necessitarem: 250 gr d’ametlla capolada, 250 gr de sucre, 2oo gr de patata bullida, la ratlladura d’una llimona i un ou per a pintar els panellets de pinyons.

DSC04745

Com ho farem: Quan tinguem la patata bullida, l’aixafam amb una forquilla, afegim el sucre amb la ratlladura de llimona.

DSC04748Després hi mesclam l’ametlla.

DSC04749

I quan ho tinguem ben amasat, ho reservarem un parell d’hores com a mínim.

DSC04752

Amb la mateixa massa podeu fer panellets de diferents sabors com veureu a continuació.

Necessitarem: colorant vermell, sucre, unes cireres confitades, un parell de cullerades de cacau, un poc de coco ratllat i un bon grapat de pinyons.

DSC04755

Feis quatre parts de la massa. A una d’elles li afegiu una mica de colorant vermell (us quedarà rosadeta), a una altra una cullerada de cacau en pols (segons la quantitat de massa que empreu en posau més o menys) A la tercera part de massa hi afegiu la meitat del seu pes de coco ratllat. I al quart el deixau talment.

DSC04757Agafareu un poquet de massa, de la mida d’una anou petita i en feu bolletes. En el cas de la mescla rosa, l’aixafau un poquet, ho arrebossau amb sucre i li posau una cirera confitada.

DSC04763Al .de xocolata, mesclau bé el cacau amb la massa, fins que us quedi uniforme, li donau forma de canó i arrebosau amb fideus de xocolata.

DSC04759El de coco, pesau la part que vulgueu fer d’aquest sabor i afegiu la meitat del seu pes de coco ratllat, feis una bolleta i premeu fins a fer-li un petit “pirulí” El tornau arrebossar de coco.

DSC04760Per fer els penellets de pinyons, feis una bolla, i prement amb les mans hi aferrau els pinyons. Sempre intentant que us quedin el més rodons possibles. Després els pintau amb ou batut.

DSC04766

Procurarem tenir el forn ben calent, devers 200º i courem els panellets entre 8-12 minuts (depenent del forn i de la mida dels panellets)

DSC04770

Sempre vigilant que no es passin de torrats.

DSC04786 amb nomDeixar-los ben refredar abans de tocar-los de la placa. Millor si ens els menjam en sol demà.

DSC04789 amb nom

I açò és tot. Encara que és una recepta senzilla, duu un poc de feina, però el resultat és espectacular.

DSC04792 amb nom

Bon profit i feliç dia!!

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s