Panellets

DSC04792 amb nomJa fa uns anyets que els panellets tan tradicionals de Catalunya, s’han fet un lloc a les nostres cuines per Tots Sants. Apart dels bunyols de tota la vida, aquests dolços a base d’ametlla, sucre i patata o monyaco, s’han convertit en un mosset delicat per als nostres sentits.

Hace unos años ya que los panellets, tan tradicionales en Cataluña, se han hecho un huevo en nuestras cocinas por la festividad de Todos los Santos. Aparte de los buñuelos de toda la vida, estos dulces cuyo ingrediente principal es la almendra, el azúcar y la patata o boniato, se han convertido en un delicado bocado para nuestros sentidos.

Es ben senzill fer uns panellets a casa, només heu de tenir en compte que és millor deixar reposar la massa com a mínim un parell d’hores dins la nevera, perquè agafi una mica més de cos.

Es muy sencillo hacer los panellets en casa, sólo debemos tenir en cuenta que lo mejor es dejar reposar la masa como mínimo un par de horas en la nevera, para que cojan más cuerpo.

Ingredients que necessitarem: 250 g d’ametlla capolada, 250 g de sucre, 2oo g de patata bullida, la ratlladura d’una llimona i un ou per a pintar els panellets de pinyons.

Ingredientes que necesitaremos: 250 gr de almendra picada, 250 gr de azúcar, 200 gr de patata hervida, ralladura de limón y un huevo para pintar los panellets de piñones.

DSC04745

Com ho farem: Quan tinguem la patata bullida, l’aixafam amb una forquilla, afegim el sucre amb la ratlladura de llimona.

Como lo haremos: Cuando tengamos la patata hervida, la aplastamos con un tenedor, añadimos el azúcar con la ralladura de limón.

DSC04748Després hi mesclam l’ametlla.

Después mezclamos la almendra.

DSC04749

I quan ho tinguem ben amasat, ho reservarem un parell d’hores com a mínim.

Cuando esté bien amasado, lo reservaremos un par de horas como mínimo.

DSC04752

Amb la mateixa massa podeu fer panellets de diferents sabors com veureu a continuació.

Con la misma masa podéis hacer panellets de diferentes sabores, como veréis a continuación:

Necessitarem: colorant vermell, sucre, unes cireres confitades, un parell de cullerades de cacau, un poc de coco ratllat i un bon grapat de pinyons.

Necesitamos: colorante alimenticio rojo, azúcar, unas cerezas confitadas, un par de cucharadas de cacao, un poco de coco rallado y un buen puñado de piñones.

DSC04755

Feis quatre parts de la massa. A una d’elles li afegiu una mica de colorant vermell (us quedarà rosadeta), a una altra una cullerada de cacau en pols (segons la quantitat de massa que empreu en posau més o menys) A la tercera part de massa hi afegiu la meitat del seu pes de coco ratllat. I al quart el deixau talment.

Hacemos cuatro partes de la masa. A una de ellas le añadimos un poco de colorante rojo (va a quedar de color rosa), a otra, un cucharada de cacao en polvo (según la cantidad de masa que utilicéis, ponéis más o menos). A la tercera parte de masa añadimos la mitad de su peso de coco rallado. Y al cuarto lo dejas así.

DSC04757Agafareu un poquet de massa, de la mida d’una anou petita i en feu bolletes. En el cas de la mescla rosa, l’aixafau un poquet, ho arrebossau amb sucre i li posau una cirera confitada.

Cogemos un poco de masa, de la medida de una nuez pequeña y hacemos bolitas. En el caso de la mezcla rosa, la aplastáis un poco, rebozamos de azúcar y le ponemos una cereza confitada.

DSC04763Al de xocolata, mesclau bé el cacau amb la massa, fins que us quedi uniforme, li donau forma de canó i arrebosau amb fideus de xocolata.

A los de chocolate, mezcláis bien el cacao con la masa, hasta que os quede uniforme, le dais forma cilíndrica y rebozáis con fideos de chocolate.

DSC04759El de coco, pesau la part que vulgueu fer d’aquest sabor i afegiu la meitat del seu pes de coco ratllat, feis una bolleta i premeu fins a fer-li un petit “pirulí” El tornau arrebossar de coco.

Para los de coco, pesáis la parte que queráis hacer de este sabor y añadís la mitad de su peso en coco rallado, hacéis una bolita y apretáis hasta formar un pequeño “pirulí”. Lo volvéis a rebozar de coco.

DSC04760Per fer els panellets de pinyons, feis una bolla, i prement amb les mans hi aferrau els pinyons. Sempre intentant que us quedin el més rodons possibles. Després els pintau amb ou batut.

Para los panellets de piñones, hacéis una bola, y apretando con las manos vais pegando los piñones. Siempre intentando que queden lo más redondos posibles. Después los pintáis con huevo batido.

DSC04766

Procurarem tenir el forn ben calent, devers 200º i courem els panellets entre 8-12 minuts (depenent del forn i de la mida dels panellets)

Procuraremos tener el horno bien caliente, sobre 200º y horneamos los panellets entre 8-12 minutos (dependiendo del horno y de la medida de los panellets)

DSC04770

Sempre vigilant que no es passin de torrats.

Siempre vigilando que no se pasen de tostados.

DSC04786 amb nomDeixar-los ben refredar abans de tocar-los de la placa. Millor si ens els menjam en sol demà.

Dejar enfriar antes de tocarlos de la placa. Mejor si nos los comemos al día siguiente.

DSC04789 amb nom

I açò és tot. Encara que és una recepta senzilla, duu un poc de feina, però el resultat és espectacular.

Y esto es todo. Aunque es una receta sencilla, lleva un poco de trabajo, pero el resultado es espectacular.

DSC04792 amb nom

Bon profit i feliç dia!! // ¡¡Buen provecho y feliz día!!

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s