Monyaco amb llet

DSC04810 amb nomQuan he anat al  Mercat sa Plaça  i he vist els monyacos de Menorca, m’ha vingut el record de l’aroma que m’envoltava quan obria la porta de casa en arribar de l’escola… mo mare havia fet monyaco amb llet i el flaire dolç i untuós d’aquest plat em feia volar cap a la cuina a provar-ne una culleradeta abans de dinar.

Aquesta  recepta és ben senzilla de fer, ràpida, que amb quatre ingredients i poc més d’una hora està llesta. Tant us la podeu menjar acabada de fer, com deixar-la reposar, en calent, tèbia o freda, segur que serà una delícia al paladar.

DSC04808 amb nom

Ingredients que emprarem: un parell de monyacos, 250 ml de llet, 150 gr de sucre (dependirà del tamany dels monyacos o si ho volem més o manco dolç), una branca de canyella i una pell de llimona.

DSC04794

Com ho farem: pelarem els monyacos, els tallarem a daus més o manco regulars i els posarem dins un tià.

DSC04800

Afegirem el sucre, la branca de canyella tallada en dos o tres trossos, la pell de llimona i la llet.

DSC04813 amb nom

Ho courem a foc suau fins que el monyaco estigui mollet (20-25 minuts)

DSC04810 amb nom

Bona cuina!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s