Pa d’espelta sense llevat

IMG_20151121_101727 amb nomSi teniu curiositat en saber com es fa un pa sense llevat, aquí trobareu una recepta básica. Aquest pa està especialment indicat per a les persones que pateixen de candidiasis que, com ja sabeu, és una infecció per fongs. Per tant, si evitau menjar qualsevol tipus de fongs (llevadures, xampinyons, bolets, sucres, etc) podreu millorar sensiblement aquesta infecció.

Al principi vaig tenir els meus dubtes sobre si seria capaç de fer un pa mínimament comestible, però a la segona prova ja em va sortir un pa igual de saboròs que el fet amb llevat de panader.

Ingredients que emprarem: 310 gr de farina d’espelta integral i ecològica, 300 gr de farina de blat blanca i ecològica, 275-280 gr d’aigua, una cullerada de bicarbonat, una cullerada de vinagre de poma (o bé vinagre de vi blanc), un pessic de sal. Opcional: llavors de carabassa, rosella… al gust de cadascú)

IMG_20151120_210049

Com ho farem: En un bol posarem les dues farines i les mesclarem una amb l’altra. Afegirem el bicarbonat i la sal, remanant-ho tot un poc. IMG_20151120_211402

Mentres, escalfam l’aigua amb el vinagre, fins que estigui calentet (pensau que el bicarbonat començarà a fer feina amb l’escalfor de l’aigua).

IMG_20151120_211900

Afegirem  els líquids  a les farines i anirem mesclant amb una cullera de llenya.

IMG_20151120_211930

Si tenim amassadora, ho deixarem amassar uns minuts fins que estigui ben integrat. Sino ho farem a mà. Al principi será una massa grumosa, però poc a poc s’anirà tornant més llisa.  IMG_20151120_212544

Si teniu Thermomix, heu de escalfar primer els líquids a 50º un minut, afegir les farines amb el bicarbonat i la sal. Mesclar 20 seg. vel 6 i després amassar vel espiga durant 4 minuts. Possiblememt haureu d’ajudar-vos amb l’espàtula, ja que és una massa molt densa.

(Si hi voleu posar llavors, aquest és el moment).

IMG_20151120_212602

Donam forma a la massa i ja el podem enfornar. Aquest pa no necesita temps per tovar, sino que reacciona amb l’escalfor, i no puja tant com quan el fem amb el llevat prensat.

IMG_20151120_212954

El courem entre 35-45 minuts a 200º, depenent del nostre gust i del forn

 IMG_20151121_101656 amb nom Ja em contareu si us ha agradat. Bon profit!!

 

 

 

Advertisements