Amargos

IMG_20151206_204254 amb nomL’amargo és un dels meus dolços nadalencs preferits, em sembla mentida que, amb tan sols tres ingredients, es pugui fer una cosa tan bona.

Sembla ser que, antigament no es decantaven les ametlles amargues, per aquest motiu aquest dolç tenia un punt d’amargor. D’aqui prové el seu nom. Avui en dia, s’emprem ametlles més selecionades i, normalment, totes són dolces.

IMG_20151206_204019 amb nom

Ingredients que emprarem: un quilo de bessó d’ametlla, un quilo de sucre i sis blancs d’ou. Opcionalment hi podrem afegir una mica de llimona ratllada, però jo preferesc no posar-n’hi.

IMG_20151205_123947

Com ho farem: En primer lloc, escaldarem les ametlles. Posarem una olla amb prou aigua al foc i quan bulli els hi tiram les ametlles, esperam que arranqui el bull de nou i escaldam dos o tres minuts.

IMG_20151205_124734 retallada

Les escorrem i ràpidament les pelarem. Anau vius de no cremar-vos!

IMG_20151205_125638

Les posam en un pedaç o tela de cotó, les embolicam i les deixam reposar 24 hores o més.

IMG_20151205_130812

En haver passat aquest temps, les capolarem amb aquesta màquina capoladora.

IMG_20151206_175018 amb nom

Si ho feis amb qualque altre aparell o electrodomèstic, no queda igual, queda l’ametlla ratllada, però no amb caragol, com podeu veure a la foto.

IMG_20151206_174432

Ho notareu molt en el resultat final de la recepta.

IMG_20151206_175921 amb nom

Després mesclarem l’ametlla ratllada amb el sucre. Si ho podeu deixar reposar, dotze hores o més, millor.

IMG_20151206_180153 amb nom

I finalment, mesclam aquesta farsa amb els blancs d’ou. No fa falta pujar-los.

IMG_20151206_184340 amb nom

Encalentim el forn a 200º i començam a fer bolletes. La mida seria entre un ou i una anou, el tamany que us sigui més còmode. Heu de prèmer un poc la massa, ha de conservar la forma i quedar tupit.

IMG_20151206_185945 amb nom

Posam a coure a 200º devers deu minuts, a lo millor un poc més. No heu d’esperar que estiguin massa torrats, quan agafin un poc de color, els podeu treure perque pujen de color quan refreden. Lo important és formar una capa rostida per fora i blana per dintre.

IMG_20151206_204019 amb nom

Deixeu-los refredar i conservau-los dins una llauna que tanqui hermèticament.

IMG_20151206_204254 amb nom

Bon Nadal!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s