Coca d’espinacs amb pinxa (Coca de espinacas y arenques)

DSC04907 amb nomVet aquí que vaig veure un manat preciós d’espinacs a Sa Plaça, i no vaig poder evitar comprar-lo. Mentres pensaba com els cuinaria, els meus ulls van topar amb un paner de pinxes. Idò, ja està… una coca de verdura amb pinxa serà el nostre sopar.

Mira por donde, vi un manojo de espinacas preciosas en el  mercado Sa Plaça y no pude evitar comprarlo. Mientras pensaba cómo los cocinaría, mi vista se cruzó con un cesto de arenques. Bueno, pues ya está… una coca de verdura con arenques será nuestra cena.

Recepta lleugera i fácil de fer, únicament hem de preveure que les pinxes s’han de desalar durant unes hores.

Receta ligera y fácil, únicamente debemos tener la precaución de desalar los arenques durante unas horas.

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Ingredients que necessitarem: per fer la coca, 200 gr de farina, 85 ml d’aigua, 35 ml d’oli d’oliva, 10 gr de llevat de panader i un pessiguet de sal. Pel farciment: un manat d’espinacs,  un manat de cebes tendres, un pebre vermell, un pebre verd, un parell de pinxes.

Ingredientes que necesitamos: para la coca, 200 gr. de harina, 85 ml. de agua, 35 ml. de aceite de oliva, 10 gr. de levadura fresca y un pellizquito de sal. Para el relleno: un manojo de espinacas, un manojo de cebollas tiernas, un pimiento rojo, un pimiento verde, un par de arenques.

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Com ho farem: com deia abans, en primer lloc hem de dessalar les sardines, més o manco unes vuit hores, canviant l’aigua un parell de vegades.

Como lo haremos: como decía anteriormente, en primer lugar debemos desalar los arenques, más o menos unas ocho horas, cambiando el agua un par de veces.

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Passat aquest temps les despanxarem i escatarem, ja que les pinxes tenen unes escates molt gruixades que ens molestarien per menjar-les. En treim els lloms.

Pasado este tiempo las destripamos y desescamamos, porque los arenques tienen unas escamas muy gruesas que nos molestarían al comérnoslas. Sacamos los lomos.

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Netejam les verdures, tallam les cebetes en rondanxes i les començam a sofregir, mentrestant tallam els pebres en trossets petits. Quan la ceba sigui cuita, afegirem els pebres i els covem.  Quan estigui cuitet, afegim els espinacs, cuinam un moment i ho salpebram.

Limpiamos las verduras, cortamos la cebollitas en rodajas y empezamos a saltearlas mientras cortamos los pimientos en trozos pequeños. Cuando la cebolla está cocida, añadimos los pimientos y cocinamos también. Cuando estén hechos, añadimos las espinacas, cocinamos un momento y salpimentamos.

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Mentres la verdura  es va fent, prepararem la massa: fem un volcà amb la farina, escalfam una mica l’aigua i hi desfem el llevat, ho posam al bell mig de volcà, afegim l’oli i el pessic de sal. Amassam bé.

Mientras se va haciendo la verdura, preparemos la masa: hacemos un volcán con la harina, calentamos un poco el agua y deshacemos la levadura en ella, lo ponemos en medio del volcán, añadimos el aceite y el pellizco de sal. Amasamos bien.

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Estiram la massa en una llauna de forn, escampam les verdures per damunt i fem un rotllet tot al voltant de la pasta perquè no caigui el farciment pels costats. Repartim els lloms de pinxa, amb la pell per amunt. Hi espolsam un poc de pebre dolç.

Estiramos la masa en una placa de horno, repartimos las verduras por encima y hacemos un rollito alrededor de la pasta para que no nos caiga el relleno por los lados. Repartimos los lomos de los arenques con la piel hacia arriba. Espolvoreamos con pimiento dulce.

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Ho enfornam devers mitja hora a 200º al gust de cadascú.

Horneamos más o menos media hora a 200º al gusto de cadauno.

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 Esper que us agradi!!  ¡¡Espero que os guste!!

 

 

 

 

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One thought on “Coca d’espinacs amb pinxa (Coca de espinacas y arenques)

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