Hummus

DSC06753 amb nomL’hummus és una crema de ciurons (cigrons) cuits, molt popular als països orientals, encara que sembla que és originari de l’Antic Egipte.  Si no l’heu provat mai, us ho recoman, perquè és d’una suavitat i sabor increïble, gens indigest i molt apropiat per fer un pica-pica qualsevol dia. Es conserva fins a cinc dies perfectament, ben tapat dins la gelera.

El hummus es una crema de garbanzos cocidos, muy popular en los países orientales, aunque parece que es originario del Antiguo Egipto. Si no lo habéis probado nunca, os lo recomiendo, porque es de una suavidad i sabor increible, nada indigesto y muy apropiado para hacer un pica-pica cualquier día. Se conserva hasta cinco días perfectamente, bien tapado en la nevera.

Avui us duc aquesta recepta a petició de les meves companyes de pilates, que el vam provar i els hi va encantar. Esper que us agradi a vosaltres també.

Hoy os traigo esta receta a petición de mis compañera de pilates, que lo probaron y les encantó. Espero que a vosotros os guste también.

 DSC06731

Ingredients que necessitarem: 400 gr de ciurons cuits, 60 ml d’oli d’oliva extra, 30 ml de suc de llimona, una cullerada de tahini (pasta de sèsam) 40-60 ml d’aigua, un o dos grells d’all, mitja cullerada de sal. Un poquet de pebre dolç i un rajolinet d’oli més, per decorar.

Si no teniu tahini, podeu posar uns 60 gr de sèsam, però heu de tenir la precaució de capolar-ho primer per a què no us quedin les llavors sense picar.

Ingredientes que necesitaremos: 400 grs de garbanzos cocidos, 60 ml de aceite de oliva extra, 30 ml de jugo de limón, una cucharada de tahini (pasta de sésamo), 40-60 ml de agua, uno o dos ajos, media cucharada de sal. Un poco de pimentón dulce y un poquito más de aceite para decorar.

Si no tenéis tahini, podéis poner unos 60 gr de sésamo, pero debéis tener la precaución de picarlo primero, para que no os queden semillas sin picar.

DSC06733

Com ho farem: posam tots els ingredients dins la thermomix i capolam 1-2 min. vel progressiva 5-10. A nosaltres ens agrada més espès, però si us agrada més claret, afegiu una mica més d’aigua. També podeu jugar amb posar més o manco alls, més o manco tahini, etc., fins trobar el vostre punt.

Cómo lo haremos: ponemos todos los ingredientes en la thermomix y picamos 1-2 min. vel progresiva 5-10.  A nosotros nos gusta más espeso, pero si os gusta más claro, añadid un poco más de agua. También podéis jugar con poner más o menos ajo, más o menos tahini, etc., hasta encontrar vuestro punto.

Si no teniu thermomix, ho podeu fer amb qualsevol aparell capolador que tingueu a casa, a lo millor us costarà més o haureu d’afegir més líquid, però el resultat és pràcticament el mateix.

Si no tenéis thermomix, lo podéis hacer con cualquier batidora que tengáis en casa. A lo mejor os costará más o tendréis que añadir más líquido, pero el resultado es prácticamente el mismo.

Ideal per menjar amb bastonets de pastanaga, pebre verd o altres verdures, així com amb torradetes de pa.

Ideal para comer con bastoncitos de zanahoria, pimiento verde u otras verduras, así como con tostaditas de pan.

DSC06749 amb nom

Bon profit!! // ¡¡Buen provecho!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s