Coca de congret

DSC06820 amb nomAquesta coca la feia s’àvia Margarita que, senzillament amb tres ingredients i un poc de paciència, enfornaba aquesta coca tan suau i lleugera, que ens la menjavem en un instant. Una coca molt menjativa, ideal per berenar amb el cafè, de postre amb fruites, per fer sa bereneta…la podeu acompanyar de qualsevol tipus de confitura, xocolata, crema…etc.

Esta coca la hacía mi abuela Margarita que, sencillamente con tres ingredientes y un poco de paciencia, horneaba esta coca tan suave y ligera, que la devorábamos en un momento. Una coca de buen paladar, ideal para desayunar con el café, de postre con frutas, para la merienda… la podéis acompañar de cualquier tipo de confitura, chocolate, crema…etc.

Ingredients que necessitarem: mitja dotzena d’ous frescos -si pot ser de gallines de camp-, sis unces de sucre, i sis unces de “polvos” de patata.

Ingredientes que necesitaremos: media docena de huevos -si puede ser de gallinas camperas-, seis onzas de azúcar, y seis onzas de “polvos” de patata.

DSC04687

Com ja sabreu, una unça és una mesura antiga que empraven a Menorca i que equival a 33 g, per tant per aquesta recepta emprarem 200 g tant de sucre com de fècula de patata. M’ha fet gràcia anomenar també els “polvos” de patata, perquè així ho deia s’àvia.

Como sabréis, una onza es una medida antigua que usaban en Menorca y que equivale a 33 gr, por lo tanto para esta receta utilizaremos 200 gr tanto de azúcar como de fécula de patata. Me ha hecho gracia nombrar también los “polvos” de patata, ya que así lo decía mi abuela.

DSC06816 amb nom

Com ho farem: en primer lloc, separarem els vermells d’ous i els mesclarem amb el sucre. Per altra banda, pujarem els blancs fins que estiguin ben forts. Després afegirem la fècula de patata.

Como lo haremos: en primer lugar, separaremos las yemas de huevo y las mezclaremos con el azúcar. Por otro lado, subiremos las claras hasta que estén bien fuertes. Después añadiremos la fécula de patata.

Seguirem batent i quan estigui tot ben mesclat, afegirem a mà, i lentament, la merenga. És important fer-ho amb suavitat i amb moviments de baix a dalt, per a què no es perdi l’aire que hem donat a la massa i a la merenga.

Seguiremos batiendo y cuando esté bien mezclado, añadiremos a mano, y lentamente, el merengue. Es importante hacerlo con suavidad y con movimientos de abajo a arriba, para que no se pierda el aire que hemos dado a la masa y al merengue.

Ho posam en un motllo i enfornam devers mitja hora a 180º. Dependirà del forn, ja ho sabeu. No obriu la porta del forn fins que no estigui ben cuita.

Lo ponemos en un molde y horneamos una media hora a 180º. Dependerá del horno, ya lo sabéis. No habráis la puerta del horno hasta que no esté cocida.

DSC04698

A l’hora de fer aquesta coca, el que hem de tenir en compte i és importantíssim, és que s’han de batre molt bé els vermells d’ou amb el sucre. Sabreu si us ha sortit bé, perquè quan estigui cuita no farà gens de corva, us quedarà una coca amb una superficie perfecte.

A la hora de hacer esta coca, lo que debemos que tener en cuenta y es importantísimo, es que se deben batir muy bien las yemas de huevo con el azúcar. Sabréis si os ha salido bien, porque cuando esté horneada, no hará nada de curva, os quedará una coca con una superficie perfecta.

 Ja la tenim llesta. La podem farcir de crema, de melmelada, mullada amb xocolata, café…, les combinacions són infinites. Aquesta vegada, jo la vaig acompanyar de confitura de maduixes i de ubercocs fetes a casa.

Ya está lista. La podemos rellenar de crema, de mermelada, mojarla en chocolate, café…, las combinaciones son infinitas. Esta vez, yo la acompañé de mermelada de fresas y de albaricoques hechas en casa.

DSC06815 amb nom

Bon appetit!!

Anuncis

4 thoughts on “Coca de congret

  1. Hola! En una banda tenim es vermells, sucre,… I s’altre sa merenga. Però abans d’ajuntar-ho tot, sa pols on l’agregues? As vermells o a ses clares?

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s