Carn amb fesols – Carne con guisantes

DSC07134 amb nomUn clàssic de la nostra gastronomia menorquina és la carn amb fesols. Aquest plat, fàcil i gustós, el cuinam a qualsevol època de l’any.  A ca nostra en fem en grans quantitats, ho congelam en fiambreretes i així sempre en tenim a punt de menjar.

Un clásico de nuestra gastronomía menorquina es la carne con guisantes. Este plato fácil y sabroso, lo cocinamos en cualquier época del año. En casa hacemos en grandes cantidades, lo congelamos en fiambreras y así siempre tenemos a punto para comer.

Ingredients que necessitarem per a quatre persones: un quilo de carn de vedella melosa, 150-200 g de fesols, una ceba grossa, una cabeça d’alls, un parell de pastanagues, tres o quatre cullerades de salsa de tomàtic, un parell de fulles de llor, una copa de conyac, oli, sal i pebre negre.

Ingredientes que necesitaremos para cuatro personas: un kilo de carne de ternera tierna, 150-200 gr de guisantes, una cebolla grande, una cabeza de ajo, un par de zanahorias, tres o cuatro cucharadas de salsa de tomate, un par de hojas de laurel, una copa de coñac, aceite, sal y pimienta negra.

DSC07130 amb  nom

Com ho farem: en primer lloc, sofregirem la carn en una mica d’oli. Quan tengui coloret la retiram i reservam.

Como lo haremos: en primer lugar, sofreiremos la carne en un poco de aceite. Cuando tenga color la retiramos y reservamos.

DSC07103

Tallarem la ceba primeta i la sofregirem amb els alls fins que estigui ben fluixeta i dauradeta. Seguidament afegirem la salsa de tomàtic, li donam unes voltes i hi tiram la pastanaga tallada a daus o a rodanxes, com més us agradi.

Cortaremos la cebolla finita y la sofreiremos junto con los ajos hasta que esté bien tierna y doradita. Seguidamente añadimos la salsa de tomate, le damos unas vueltas y le echamos la zanahoria cortada en dados o rodajitas, como más os guste.

DSC07115

En aquest moment li posam la carn, salpebram al gust, afegim el conyac i el llor. Ho deixam coure xup-xup durant mitja hora.

En este momento, le echamos la carne, salpimentamos al gusto, añadimos el coñac y el laurel. Lo dejamos cocinar chup-chup durante media hora.

DSC07121

Després afegim els fesols i seguim coent. Haureu d’anar provant la carn, perquè dependirà de la peça de carn que tardi més o manco en estar cuiteta i tendreta. Ja ho anireu veient.

Después añadimos los guisantes y seguimos cocinando. Deberéis ir probando la carne, porque dependerá de la pieza de carne que tarde más o menos en estar cocidita y tiernecita. Ya lo iréis viendo.

DSC07126 amb nom

Bon profit!!  //  ¡¡Buen provecho!!

Advertisements

4 thoughts on “Carn amb fesols – Carne con guisantes

    • Aquesta recepta és amb vedella, però està clar que un la pot fer amb qualsevol carn que li agradi…Evidentment, el gust final serà diferent si es fa amb una carn o l’altra. Hi ha tantes variacions com gustos a l’hora de cuinar.
      Moltes gràcies pel teu comentari i per visitar el blog.
      Una abraçada

      M'agrada

    • Hola Lina,
      Em sap greu que no t’hagi sortit bé….jo no hi pos gens d’aigüa. Però has de pensar que es cou en el seu mateix suc i es gotet de conyac…en tot cas, si veus que s’asseca pots afegir una mica de suc, ja sigui un poc de vi, o més conyac i si tan vols una mica d’aigua. També pot influir sa carn, n’hi ha de més melosa que d’altres.
      Les receptes que penj són talment les faig jo.
      Esper que te surti millor així. Si necessites més informació o ajuda, estic a la teva disposició. Moltes gràcies per seguir es meu blog

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s