Púding de magnèsia – Pudin de magnesia

pudin-de-magnesia-nomAquest púding el vaig fer per al tast a l’homenatge a Samuel Webbe  i és una de les receptes que surten al llibre Llibretes de cuina del segle XIX, del qual ja us n’he xerrat anteriorment (vegeu la recepta de Mel i mantega).

Este pudin lo hice para la degustación en el homenaje a Samuel Webbe y es uno de las recetas que salen en el libro Llibretes de cuina del segle XIX, del cual ya os he hablado anteriormente (ver la receta de Miel y mantequilla). 

15369143_1171231836288499_4261526772223547877_o

La meva intenció era reproduïr la recepta original i, en conseqüència, vaig cercar magnèsia per tot allà on se me va ocórrer, xerrant amb amics i amigues, consultant farmacèutics, però em va ser impossible trobar aquest producte, ja retirat del mercat.

En mi intento de reproducir la receta original busqué magnesia por todo los lugares donde se me ocurrió, hablé con amigos y amigas, consulté farmacéuticos, pero me fue imposible encontrar este producto ya retirado del mercado.

Curiosament, fa anys que faig aquesta recepta sense saber el seu origen, l’únic és que avui en dia posam llevat químic en tost de magnèsia.

Curiosamente, llevo años haciendo esta receta sin saber su origen, lo único es que hoy en día ponemos levadura química en vez de magnesia.

portada-llibretes-de-cuina

img004

Aquí podeu veure la recepta original extreta del llibre.

Aquí podéis ver la receta original extraída del libro.

Aquest púding agafa una bona alçada quan es cou, és molt esponjós i admet qualsevol acompanyament dolç que volguem, ja siguin melmelades, cremes o xocolatis.

Este pudin alcanza una buena altura cuando se hornea, es muy esponjoso y admite cualquier acompañamiento dulce que queramos, ya sean mermeladas, cremas o chocolates.

dsc07698-nom-blog

Ingredients que necessitarem: 7½ unces de farina, 7½ unces de sucre, dos ous, una escudelleta de llet, una escudelleta d’oli o mantega, mig sobre de llevat químic i un poc de margarina per untar el motllo. (Una unça equival a 33 g).

Ingredientes que necesitaremos: 7½ onzas de harina, 7½ onzas de azúcar, dos huevos, una tacita de leche, una tacita de aceite o mantequilla, medio sobre de levadura química y un poco de margarina par untar el molde. (Una onza equivale a 33 gr).

dsc07675

Com ho farem: en primer lloc, passarem per un sedàs la farina amb el llevat i ho reservam.

Como lo haremos: en primer lugar, tamizaremos la harina con la levadura y lo reservaremos.

dsc07678

Després en un bol o dins l’amasadora, posarem els ous amb la sucre i ho ben mesclarem fins a aconseguir una massa blanquejada i brillant.

En un bol o en la amasadora, pondremos los huevos con el azúcar y lo batiremos bien hasta conseguir una masa blanqueada y brillante.

dsc07676

Afegirem la farina en tres tandes. Açò farà que la massa agafi aire i quedi molt esponjosa.

Añadiremos la harina tamizada en tres tandas. Esto hará que la masa coja aire y quede muy esponjosa.

dsc07687

Quan acabem d’integrar la farina, ho posam en el motllo untat amb margarina.

Cuando acabemos de integrar la harina, lo pondremos en el molde untado con margarina.

dsc07692

Enfornarem amb el forn encalentit a 180º. Més o manco courà entre vint minuts i mitja hora, segons el forn que tingueu. Mirau de clavar-hi un escuradents, comprovant que surti eixut.

Horneamos en el horno precalentado a 180º.  Más o menos tardará entre veinte minutos y media hora, según el horno que tengáis. Mirad de clavarle un palillo, comprobando que sale seco.

pudin-de-magnesia-nom

Esper que us agradi!!  //  ¡¡Espero que os guste!!

Anuncis

6 thoughts on “Púding de magnèsia – Pudin de magnesia

  1. Bon dia,
    He vist sa recepte i sembla molt interesant aquests dies vull provar de fer-la, veig que a sa recepta posses dos ous i a ses fotos n’hi ha quatre.
    Nomes deixar clar aquest duble.
    Gràcies, i enhorabona per es teu block seguesc receptes que ens agradan molt

    M'agrada

    • Bon dia Caterina,
      Sí, surten quatre ous perquè justament el dia que vaig fer les fotos, esteia fent un púding més gros….
      En el tast al qual faig referència, es van preparar 120 racions de cada postre.
      Estic contecta que t’agradi es meu blog. Moltes gràcies per seguir-me!
      Salutacions

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s