Guixons amb carabassa /Judías careta con calabaza

Guixons-carabassa (5)Ara ja fa ganes de menjar un plat calent i, com no podia ser d’altra manera, una bona opció són els llegums. Aquesta vegada farem guixons que, cuinats amb carabassa, és un plat ben antic de Menorca.

Ya apetece comer un plato calentito y, como no podía ser de otra forma, una buena opción son las legumbres. En esta ocasión haremos judías careta que, cocinadas con calabaza, es un plato antiguo de Menorca.

Ingredients que necessitarem: un quilo de carabassa, 400 g de guixons, sis alls, una cullerada de farina, julivert i sis cullerades d’oli.

Ingredientes que necesitaremos: un kilo de calabaza, 400 gr de judías careta, seis ajos, una cucharada de harina, perejil y seis cucharadas de aceite.

Guixons-carabassa (7)

Com ho farem: en primer lloc, deixarem un parell d’hores els guixons en remull. Després els escorrem, posam aigua freda  amb un pessic de sal en una olla i els bullim tapats, mitja hora o tres quarts d’hora. Mentres xaparem la carabassa, treim les pipides i els fils i la feim tires. Pelam la carabassa, deixant una mica de la polpa a la pell, i no tiram la clovella perquè l’emprarem per coure la carabassa. Tallam la polpa en daus no gaire grossos i els posam dins un tià. Salpebram.

Como lo haremos: en primer lugar, dejaremos un par de horas las judías careta en remojo. Después las escurrimos ponemos agua fría con un pellizco de sal en una olla y las hervimos tapadas, media hora o tres cuartos de hora. Mientras partiremos la calabaza, sacamos las pepitas y los hilitos y hacemos tiras. Pelamos la calabaza, dejando un poco de la pulpa en la piel, no tiramos la cáscara porque la usaremos para cocinar la calabaza. Cortamos la pulpa en dados no muy grandes y los ponemos en una cazuela de barro. Salpimentamos.

En un morter, aixafam quatre alls i els mesclam amb la farina. Anam lligant amb l’oli com si féssim una mahonesa clareta. Ruixam la carabassa amb aquesta farsa, tapam amb la pell, procurant que no quedi cap tros destapat i ho enfornam devers mitja hora al forn a 160º. Comprovam que està cuita passat aquest temps, si no fos així, ho deixam una estona més. Llavors podem tirar la pell.

En un mortero, aplastamos cuatro ajos y los mezclamos con la harina. Vamos ligando con el aceite como si hiciéramos una mahonesa clarita. Mojamos la calabaza con esta farsa, tapamos con la piel, intentando que no quede ningún trozo destapado y lo horneamos media hora aproximadamente a 160º. Pasado este tiempo, comprobamos que está cocinada, si no fuera así, lo dejamos un ratito más. Después podemos tirar la piel.

Guixons-carabassa (4)

Picarem els dos alls que ens queden amb el julivert. Escorrem els guixons i escampam la picada per damunt amb un rajolinet d’oli d’oliva. Es serveixen acompanyats de la carabassa. A jo m’agrada més mesclar-ho.

Picamos los dos ajos restantes con el perejil. Escurrimos las judías careta y repartimos la picada por encima con un chorrito de aceite de oliva. Se sirven acompañadas de la calabaza. A mí me gusta más mezclado.

Guixons-carabassa (6)

Molt bon profit!!  /  Buen provecho!!

Font de la recepta: mestre D. Josep Borrás

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s