Aquests pans els faig cada setmana, són d’aquells que t’aguanten tot el matí sense passar gana….
Per fer aquests pans, empr quatre farines, totes ecològiques: farina integral de sègol, integral de blat, d’espelta blanca i de blat blanca. Les farines de blat són de La Marcona, una explotació agrària familiar de Ferreries, són d’una gran qualitat i són menorquines. Us les recoman.
Aquesta recepta està feta amb thermomix, si la feis a mà pensau que la masa és densa i que costa més de tovar, sobretot a l’hivern. En aquest cas, primer heu de fondre el llevat dins l’aigua tèbia, afegir-hi la farina amb la sal i ben pastar-ho fins que els ingredients estiguin integrats i sigui una masa compacta i elástica.
Ingredients: 300 ml d’aigua, un pessic de sal, 150 gr de cada farina i 30 gr de llevat de forner.
Com ho feim: Escalfam l’aigua i la sal, 2 min. 37º vel. 2. Afegim les farines i el llevat, 16 seg. vel. 6, i després 3 min. espiga.
Ho deixau tovar, i tornau a pastar un minutet vel. espiga i feis la forma de les barretes.
Quan hagin crescut i amb el forn ben calent a 200º, les coveu uns 20-30 minuts, sempre tenint en compte el tamany de les barretes, com més grans més estona de coure.
Provau-les!!
Que us sigui de gust!!
Hola bon dia,
M’agradaria provar de fer aquest pa. On puc trobar aquesta marca de farina?
He vist que es ven als mercats artesanals, però, i a botigues)
Gràcies
M'agradaM'agrada
Bon dia Ana,
En aquests moments, La Marcona no ven la seva farina a les botigues perquè la necessita per a fer la seva producció pròpia de pa.
Però les farines ecològiques les compr a sa botiga ecològica que hi ha al cap de cantó del carrer Vives Llull (prop del Col·legi Verge de Gràcia) També en podràs trobar a Auxam (Polígon) i a Binipreu en format més comercial.
Si puc sempre les compr a la botiga ecològica. Esper que t’agradin aquests pans.
Moltes gràcies per visitar el meu blog.
Salut!
M'agradaM'agrada